Lamborghini Countach κρύβει Hyundai και Skyline!

Η Countach συνιστά μια από τις πιο ποθητές Lamborghini όλων των εποχών και παιδικό/εφηβικό όνειρο των περισσοτέρων. Εξυπακούεται πως οι τιμές κυμαίνονται σε ανάλογα επίπεδα, οπότε όνειρο ήταν, όνειρο θα παραμείνει. Εκτός κι αν κάποιος, αποφασίσει να φτιάξει τη δική του!

Δείτε ακόμα: Έφτιαξε Mustang και του την πήρε η Disney!

Ο Ταϊλανδός τραγουδιστής και ηθοποιός Beam (κατά κόσμον Kawee Tanjararak, σκεφτείτε τον σαν τοπικό Σάκη Ρουβά) ήθελε πολύ μια Countach 5000QV, αλλά δεν «έβγαινε». Οπότε επέλεξε μια διαφορετική οδό: αυτή της ρέπλικας. Το αυτοκίνητο που θα παρακολουθήσουμε, είναι κανονικός Φρανκενστάιν. Πολλά κομμάτια από διαφορετικά αυτοκίνητα τροποποιήθηκαν, ενώθηκαν και σχημάτισαν μια «Countach» στα χρώματα της McLaren, επί εποχής Ayrton Senna και Alain Prost!

Διαβάστε επίσης: Γιαγιά φύλαγε σε γκαράζ σπάνια Lamborghini Countach!

Το σασί προέρχεται από Hyundai. Επειδή, όμως, μπροστοκίνητη Lamborghini -έστω ιμιτασιόν- δεν θα είχε γούστο, έγινε περαιτέρω μετατροπή σε πίσω κίνηση. Ο κινητήρας προέρχεται από τη σειρά UZ της Toyota και προέρχεται από Lexus LS400. Τα 290 άλογα και 407 Nm του ατμοσφαιρικού 4λιτρου V8 επίσης δεν ήταν ταιριαστά για Countach, οπότε προστέθηκαν 2 τούρμπο (αγνώστου ιπποδυνάμεως το αποτέλεσμα). Countach με 5άρι αυτόματο; Εννοείται πως όχι, για αυτό και τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει ένα 6άρι χειροκίνητο από Subaru Impreza WRX! Κερασάκι στην τούρτα η ανάρτηση, που εν πολλοίς απαρτίζεται από αυτή του Nissan Skyline R32.

Δείτε ακόμα: Τούρκικο Honda Civic θέλει να γίνει Lamborghini

Όπως κάθε ρέπλικα, έτσι και η συγκεκριμένη ταλαιπωρείται από προβλήματα. Η εμπρός ανάρτηση, για παράδειγμα, έχει σπάσει δυο φορές – η μία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Get it on Google Play Download on the App Store