Lamborghini: «Μην οδηγείτε την Aventador SVJ!»

Τα κατασκευαστικά προβλήματα δεν κοιτούν τιμές και κατηγορίες. Η Ferrari, για παράδειγμα, έχει ανακοινώσει αρκετά προγράμματα ανακλήσεων. Η Lamborghini κάνει το ίδιο, με αρκετά πιο δραματικό τρόπο μάλιστα.

Δείτε ακόμα: Αγόρασε Tesla και μετά από 2 ώρες έφυγε η οροφή!

Ο ποιοτικός έλεγχος της Sant’Agata φανέρωσε ένα σημαντικό και δυνητικά πολύ επικίνδυνο ελάττωμα στην ανάρτηση της Aventador SVJ, με τους Ιταλούς να εκδίδουν οδηγία που απαγορεύει την οδήγηση των αυτοκινήτων που επηρεάζονται! Τέσσερις SVJ Coupe και Roadster κατασκευής μεταξύ 10 Ιουλίου και 31 Αυγούστου, που βρίσκονται σε αντιπροσωπείες των Η.Π.Α., έχουν ελαττωματικό βραχίονα ανάρτησης στο σημείο έδρασης με το υποπλαίσιο της ανάρτησης. Πρόβλημα που προέκυψε από τον προμηθευτή, ο οποίος -σύμφωνα με τη Lambo- χρησιμοποίησε λάθος εργαλεία κατά την διαδικασία παραγωγής!

Διαβάστε επίσης: Ανάκληση Ferrari 812 λόγω ιπτάμενου παρμπρίζ

Η πιθανότητα αστοχίας εκτιμάται στο 100%, κάτι που σημαίνει πως η εμπρός ανάρτηση μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Το τελευταίο που θα ήθελε να συμβεί κάποιος, οδηγώντας ένα supercar 6.5 V12 770 ίππων και 720 Nm ροπής, ικανό για 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., τελική άνω των 350 χλμ./ώρα και πρώην κάτοχο του απόλυτου ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής στο Nurburgring. Η Lamborghini θα αντικαταστήσει δωρεάν ολόκληρο το υποπλαίσιο για να είναι σίγουρη. Το «δωρεάν» αναφέρεται γιατί οι επίμαχες Aventador έχουν πουληθεί, ευρισκόμενες στις αντιπροσωπείες για παραλαβή από τους νέους ιδιοκτήτες. Εξ ου και η ρητή οδηγία που απαγορεύει την οδήγησή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store