H «πεταλούδα» που συνδυάζει Σουηδία και Κίνα

Η κινεζική Lynk & Co παρουσίασε το concept The Next Day, όπως το ονομάζει, που κατ’ ουσία πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με το επερχόμενο Polestar 5. Καθόλου περίεργο, καθώς πέραν της Volvo και της Polestar, η Geely έχει υπό την αιγίδα της και τη Lynk & Co. Τα αυτοκίνητα της τελευταίας βασίζονται στις ίδιες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι Σουηδοί και το πρόσφατο concept της δεν αποτελεί καμία, μα καμία, εξαίρεση.

Το The Next Day δεν ενσωματώνει το κλασικό πίσω παράθυρο, ό,τι ακριβώς γίνεται και με το 5 της Polestar. Στην πραγματικότητα, το παράθυρο αποτελεί επέκταση της διάφανης οροφής. Αναφορικά με τις πόρτες, οι Κινέζοι εφαρμόζουν μια πρωτοποριακή τεχνοτροπία. Η απουσία της μεσαίας κολώνας σημαίνει πως οι πίσω ανοίγουν αντίθετα από τις εμπρός, αλλά οι σχεδιαστές δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Όλες οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, σε μια εξαιρετικά ιδιαίτερη προσέγγιση που θυμίζει φτερά πεταλούδας!

 

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη, τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Σουηδοί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αμιγώς ηλεκτρική διάταξη, ενώ άλλες αναφέρουν την ύπαρξη plug-in υβριδικού συστήματος, στα πρότυπα του Polestar 1. Τα νούμερα της αυτονομία επίσης ποικίλουν, καθώς -πάντα για το σενάριο του plug-in υβριδικού συνόλου- λέγεται πως θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας, που θα κυμαίνονται από τα 60 μέχρι τα 150 χλμ. αμιγούς ηλεκτρικής αυτονομίας. Όπως και να είναι το τελικό προϊόν, ελπίδα όλων να μοιάζει στο πρωτότυπο και κυρίως, να περάσουν οι φαντασμαγορικές πόρτες στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store