Μπούκωσε την εξάτμιση Mustang με πολυουρεθάνη!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει διαταράξει την οικιακή σας -και επαγγελματική ενίοτε- γαλήνη, κάποια «αδέσποτη» εξάτμιση. Συνήθως τα «παπιά» είναι οι ένοχοι, όμως εννοείται πως δεν λείπουν τα τετράτροχα –ιδίως τα βελτιωμένα- από τους ταραξίες των γειτονιών. Αν μάλιστα ένα τέτοιο αυτοκίνητο (ή δίκυκλο, διαχωρισμούς δεν κάνουμε) ανήκει σε κάτοικο της περιοχής, τότε τα προβλήματα είναι καθημερινά. Η ιστορία της Ford Mustang με τον αφρό πολυουρεθάνης στις εξατμίσεις, ανήκει στα απίστευτα των Η.Π.Α.

Οι Mustang γενικότερα έχουν δύσκολες ζωές στην Αμερική. Είτε πέφτουν σε ποτάμια, είτε οι οδηγοί τους μπερδεύουν το γκάζι με το φρένο, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μια αλλοπρόσαλλη είδηση με πρωταγωνιστή ένα pony car. Αυτή που αφορά την βελτιωμένη Mustang του Aaron Robinson αποτελεί την σημερινή μας πρωταγωνίστρια, σε ένα περιστατικό αυτόκλητης απόδοσης δικαιοσύνης από γείτονα. Το αυτοκίνητο του Robinson κάνει βαβούρα. Βελτιωμένος κινητήρας V8 5.0 λίτρων, με τις ανάλογες μετατροπές σε εισαγωγή και εξάτμιση. Η τελευταία βέβαια, προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις με την γειτονιά.

Δείτε ακόμα: Έκανε το Honda NSX…«τροχόσπιτο»! (+videos)

Από το εργοστάσιο, η Ford μεριμνά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις και εξοπλίζει την ‘Stang με το «Good Neighbor Mode». Με αυτό ενεργοποιημένο, η εξάτμιση ακούγεται λιγότερο προκειμένου να μην ενοχλεί τους γείτονες. Η εν λόγω Mustang όμως δεν έχει πλέον την εργοστασιακή εξάτμιση. Κάτι που σημαίνει πως δεν υφίσταται πλέον ούτε ο «Καλός Γείτονας». Στην προκειμένη, κυριολεκτικά.

Ένας περίοικος ενοχλήθηκε από τις οκτακύλινδρες νότες και πήρε το νόμο στα χέρια του, με τη μορφή αφρού πολυουρεθανής! Γέμισε τις απολήξεις με το οικοδομικό υλικό, αφήνοντας παράλληλα ένα διόλου φιλικό σημείωμα στο παρμπρίζ: «Επιτέλους, σε βρήκα! Θες την προσοχή μας. ΔΕΝ ΘΕΣ την προσοχή μας. Έχεις 14 μέρες να φτιάξεις την εξάτμιση, αλλιώς θα το μετανιώσεις. Μη μας σπας τα νεύρα. Φώναξε αστυνομία, βάλε κάμερες, τίποτα δεν θα σε γλιτώσει. Φτιάξ’ την εξάτμιση».

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερη από Toyota Corolla 1.2T η Mustang!

Ο «τιμωρός» μάλιστα παραθέτει και το τηλέφωνο του τοπικού Α.Τ., ώστε να δείξει το πόσο σοβαρός είναι στις απειλές του. Ο ιδιοκτήτης της Mustang πάντως δεν πτοείται. Κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και δηλώνει πως τα τελικά της εξάτμισης θέλουν αλλαγή. Τι θα βάλει; Ακριβώς τα ίδια!

Get it on Google Play Download on the App Store