Νέα Alfa 4C από τον σχεδιαστή της Toyota

Το μέλλον της Alfa 4C παραμένει αβέβαιο και αρκετά δυσοίωνο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα σχετικό αναφορικά με διάδοχο, ενώ η παραγωγή της πρακτικά οδεύει προς το τέλος. Στις Η.Π.Α. διατίθεται αποκλειστικά ως Spyder, με τις πωλήσεις τόσο εκεί όσο και στην Ευρώπη να είναι ελάχιστες. Ένας σχεδιαστής της Toyota, πάντως, οραματίζεται το αύριο.

Διαβάστε επίσης: «Θεϊκή» Alfa Romeo 4C με 304 χλμ./ώρα τελική!

Ο Yung Presciutti είναι μέλος του σχεδιαστικού κέντρου της Toyota, στη Γαλλία. Στον ελεύθερο χρόνο του δημιουργεί αρκετά project, που αφορούν και κτίσματα καθώς παράλληλα είναι αρχιτέκτονας. Ένα από αυτά τα projects, είναι το όραμα για την επόμενη γενιά του ιταλικού κεντρομήχανου sportscar. Ο Presciutti χαρακτηρίζει το ψηφιακό του δημιούργημα ως «τολμηρό και γεμάτο συναίσθημα», κάτι με το οποίο δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε.

Δείτε ακόμα: Υστερίες στις 11.000 από Alfa 4C V8 525 ίππων (+video)

Οι καμπύλες κυριαρχούν στο αμάξωμα, με το εμπρός μέρος να χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα οβάλ φωτιστικά σώματα και τις γωνιώδεις εισαγωγές χαμηλά στον προφυλακτήρα. Το προφίλ κεντρίζει τα βλέμματα, με την ανάγλυφη διαμόρφωση και τις ρευστές γραμμές στις πόρτες και τα πάνες, αλλά και τους αεραγωγούς, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα – ακροφύσια jet και ο τεράστιος διαχύτης δίνουν τον τόνο. Συνολικά, η άποψη του σχεδιαστή της Toyota είναι σύννομη με το σχήμα της πραγματικής Alfa Romeo 4C, δείχνοντας ταιριαστή ως ιδέα για διάδοχη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως ό,τι είδαμε από 4C, είδαμε. FCA και PSA ρίχνουν αλλού το βάρος, όπως στην εξέλιξη της Tonale και την αναβίωση του Fiat Punto.

Get it on Google Play Download on the App Store