Μικρές κλίσεις το Peugeot 2008 στον τάρανδο (+video)

Το νέο Peugeot 2008 είναι μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο χώρο των SUV και παρουσιάζει πληρότητα στους περισσότερους τομείς, αποτελώντας μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας. Σε σχέση με τον προκάτοχό του δεν ταυτίζεται πουθενά και μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με τα αμέσως μεγαλύτερα μικρομεσαία SUV.

Δείτε ακόμα: Nissan Qashqai 1.3 140 PS ή Peugeot 2008 1.2 130 PS

Ένα από τα σημεία αναφοράς του, είναι και η οδική συμπεριφορά. Το km77.com που είναι γνωστό για τα τεστ αποφυγής ταράνδου, δοκίμασε την κορυφαία έκδοση GT Line, με τον 1.200άρη PureTech των 130 ίππων, τη σπορ ανάρτηση και τους τροχούς 215/55/R18. Οι δοκιμαστές το παράκαναν αρχικά, λόγω του πολυ καλού στησίματος του αυτοκινήτου, επιχειρώντας το πρώτο πέρασμα στην υψηλή ταχύτητα των 80 χλμ./ώρα. Η υποστροφή εμπόδισε το compact SUV της Peugeot από το να στρίψει, όμως οι τροχοί δεν έχασαν την επαφή τους με την άσφαλτο.

Δείτε επίσης: Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Τελικώς, το 2008 κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας με την ταχύτητα των 70 χλμ./ώρα. Οι Ισπανοί σημειώνουν στα θετικά τις μικρές κλίσεις του αμαξώματος (όπως φαίνεται και στο βίντεο) και τη σωστή παρέμβαση του συστήματος ευστάθειας, υπογραμμίζοντας ωστόσο την έντονη τάση για υποστροφή στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Get it on Google Play Download on the App Store