Ντεμαράζ της Lancia με 3 μοντέλα μέσα σε μια τριετία

Εδώ και χρόνια, η Lancia φυτοζωεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με ένα και μοναδικό μοντέλο, το ηρωϊκό πια Ypsilon, να κρατάει μια παράδοση 115 ετών ζωντανή. Η κατάσταση, όμως, επιτέλους αλλάζει. Και οι Ιταλοί όχι μόνο ατενίζουν το μέλλον μέσα από αισιόδοξο φακό μετά από πολλά χρόνια, αλλά ετοιμάζουν και αντεπίθεση.

Η Stellantis έχει μεγάλα σχέδια για την ιστορική φίρμα, τα οποία -σύμφωνα με το Automotive News- περιλαμβάνουν την παρουσίαση 3 νέων μοντέλων σε διάστημα ισάριθμων ετών. Η Lancia σχεδιάζει να εξαπολύσει ντεμαράζ, αρχής γενομένης το 2024 και τον αντικαταστάτη του Ypsilon. Το νέο σουπερμίνι αναμένεται να λανσαριστεί στα μέσα του 2024 και θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMP/eCMP, που γνωρίζουμε από τα Peugeot 208/2008, Opel Corsa/Mokka και DS 3 Crossback. Κάτι που σημαίνει πως θα αποτελέσει και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας, έχοντας παράλληλα επιλογές βενζίνης (το ντίζελ είναι αμφίβολο).

Το δεύτερο μοντέλο θα μας έρθει στο πρώτο τετράμηνο του 2026, με τη μορφή αμιγώς ηλεκτρικού crossover. Το πάτωμα STLA Medium θα είναι υπεύθυνο τόσο για αυτό, όσο και για μια σειρά λανσαρισμάτων από πολλές εταιρίες της Stellantis. Σύμφωνα με τα σωματεία των εργαζομένων, 4 από αυτά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Μέλφι, κοντά στη Νάπολη.

Τέλος, η τριπλέτα θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2027. Το εν λόγω μοντέλο δεν έχει πάρει ακόμα το «ΟΚ», αλλά βάσει σπουδαιότητας θεωρείται δεδομένη η έγκριση παραγωγής. Κι αυτό, διότι επί της ουσίας μιλάμε για τον αντικαταστάτη/διάδοχο/συνεχιστή της Delta! Οι Ιταλοί αποσκοπούν στην παρουσίαση ενός μικρομεσαίου hatchback, που θα έχει τη δυνατότητα για πολλαπλές εκδόσεις (crossover κυριότερα) και εκπροσώπηση της Lancia σε ζωτικής σημασίας κατηγορίες.

Get it on Google Play Download on the App Store