Οι φιναλίστ για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Ανακοινώθηκαν οι 7 φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 στην Ευρώπη, ύστερα από τα 27 μοντέλα που είχαν προηγουμένως επιλεχθεί από τα 61 μέλη της κριτικής επιτροπής. Τα 7 υποψήφια μοντέλα που μπαίνουν στην τελική ευθεία είναι τα εξής:

Jeep Avenger

Kia Niro

Nissan Ariya

Peugeot 408

Renault Austral

Subaru Solterra/Toyota bZ4X

 

VW ID. Buzz

vw id. buzz pwliseis

 

Όπως βλέπουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε για πρώτη φορά στα 58 χρόνια του θεσμού back to back ηλεκτρικό νικητή. Από τους 7 φιναλίστ οι 3 είναι αμιγώς ηλεκτρικοί, ενώ και το Avenger ως το πρώτο EV Jeep λανσαρίστηκε (κι ας απέκτησε τελικά βενζινοκίνητες εκδόσεις) – 4/7 δηλαδή, και μεγάλη πιθανότητα να παραδώσει τα σκήπτρα το Kia EV6, σε αυτοκίνητο ίδιας τεχνολογίας. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως πέρσι το top 3 απαρτίστηκε από ηλεκτρικά μοντέλα, με τα Renault Megane E-Tech Electric και Hyundai Ioniq 5 να ακολουθούν το EV6.

Η κριτική επιτροπή του COTY έφτασε τα 61 μέλη από 23 χώρες, με την εκπροσώπηση κάθε μιας να είναι ανάλογη με το μέγεθος της αγοράς και τη σημασία της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία μοιράζονται 30 κριτές, με 6 έκαστη. Ο τελικός γύρος ψηφοφορίας, που θα καθορίσει και τον νικητή, θα διεξαχθεί στις αρχές του νέου έτους. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, το οποίο θα ανακοινωθεί σε τελετή στην 100η Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store