Πήγε για burnout κι έκαψε τον συμπλέκτη (+video)

Έχει ειπωθεί άπειρες φορές και θα ειπωθεί ακόμα αμέτρητες: τα μεταξωτά εσώρουχα επιβάλλουν επιδέξιο περιεχόμενο. Μια Corvette 660 ίππων, για παράδειγμα, είναι αμαρτία να έχει ανίκανο/ανόητο οδηγό πίσω από το τιμόνι. Δυστυχώς, όμως, αυτή που θα δούμε να βασανίζεται δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία.

Δείτε ακόμα: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση Audi RS 6 (+video)

Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για την Z06, καταλαβαίνουμε πως χρειάζεται χειριστή εγνωσμένων δυνατοτήτων ακόμα και για τις πιο απλές ενέργειες, όπως ένα burnout. Θα αναρωτιέστε εύλογα, «πόση ικανότητα θέλει το κάψιμο των πίσω ελαστικών σε κομπρεσοράτο πισωκίνητο 6.2 V8 660 ίππων και 881 Nm ροπής;» Όταν ο άλλος δεν ξέρει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, πολλή. Και μάλιστα, η ασχετοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε ένα ωραιότατο σύννεφο καπνού αλλά από τον συμπλέκτη, όχι τα ελαστικά.

Δείτε επίσης: Ο οδηγός-ντροπή των BMW (+video)

Η C7 Z06 κυκλοφόρησε σε δυο εκδόσεις: με 7άρι χειροκίνητο και 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Στην πρώτη περίπτωση, το burnout γρήγορη μετάβαση του αριστερού ποδιού από τον συμπλέκτη στο φρένο, ώστε να «πιάσεις» το αυτοκίνητο και να «ανάψεις» τους πίσω τροχούς με το γκάζι. Στη χειρότερη, να σου σβήσει ή να μην πετύχει το burnout. Τα αυτόματα, όμως, είναι τελείως διαφορετική υπόθεση. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, το λογισμικό μπερδεύεται με το ταυτόχρονο πάτημα γκαζιού και φρένου, αφήνοντας εν τέλει το όχημα ακινητοποιημένο. Στα σπορ μοντέλα, η κίνηση αυτή τις περισσότερες φορές μεταφράζεται ως προετοιμασία εκκίνησης. Όπως και να ‘χει, το σπινάρισμα των τροχών έρχεται πολύ δύσκολα.

Δείτε ακόμα: Έκαψε τον συμπλέκτη της Porsche σε κόντρα (+video)

Η Dodge, για παράδειγμα, στα Charger και Challenger Hellcat έχει ειδική λειτουργία, που απομονώνει τα πίσω φρένα και επιτρέπει το burnout, ως διαδικασία ζεστάματος των ελαστικών. H Corvette, αντίθετα, δεν έχει τέτοιο πρόγραμμα. Όπερ εστί,  σε αποτυχημένες προσπάθειες όλη την «λέζα» τρώει ο συμπλέκτης. Ο οδηγός της συγκεκριμένης δεν το ήξερε. Ελπίζουμε να το έμαθε, εις βάρος του αυτοκινήτου εννοείται.

Get it on Google Play Download on the App Store