Πωλείται κατεστραμμένο Honda Civic Type R Limited

Στις αγγελίες μεταχειρισμένων συναντάς κυριολεκτικά τα πάντα. Όχι μόνο από πλευράς τιμής και είδος οχήματος, αλλά και από κατάσταση. Αυτοκίνητα – βιτρίνα, καλοσυντηρημένα, αφημένα στην τύχη τους, τρακαρισμένα. Για όλα υπάρχει αγοραστής, συνήθως. Για ετούτο εδώ το καμένο ολοσχερώς Honda Civic Type R πάντως, αδυνατούμε να σκεφτούμε κάποιον που να θέλει να το αποκτήσει.

Όπως βλέπουμε, πλέον δεν υπάρχει καν αυτοκίνητο. Η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν διευκρινίζονται, κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ιαπωνικό hot hatch και στην ουσία, άφησε μόνο τις εμπρός ζάντες και τα φρένα πίσω από αυτές να θυμίζουν πως εδώ κάποτε υπήρχε ένα Type R. Αμάξωμα, σασί, μηχανικά μέρη και εσωτερικό έγιναν παρανάλωμα του πυρός, αφήνοντας αποκαΐδια στη θέση του άλλοτε Limited Edition. Παρόλα αυτά, για κάποιον λόγο που ενδεχομένως να μη γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο πωλητής, το κουφάρι του σπάνιου «Τάπερ» αναζητά αγοραστή!

Το «γιατί» παραμένει άγνωστο. Ενδεχόμενο επισκευής (όπως σε αυτή τη Bugatti Chiron) δεν υπάρχει ούτε στο απειροελάχιστο, χρήση ως ανταλλακτικά ούτε. Η αγγελία αναφέρει πως το εκτιμώμενο κόστος επιδιόρθωσης ανέρχεται στις 50.100 δολάρια (44.413 ευρώ), δηλαδή όσο η αγορά καινούργιου. Τιμή πώλησης, ωστόσο, δεν λέει. Αριθμός πλαισίου δεν αναγράφεται, οπότε δεν γνωρίζουμε ποιο από τα 1.020 Limited Edition είναι μεταμφιεσμένο σε κάρβουνο. Ας ελπίσουμε πως δεν είναι αυτό με τα 26 χλμ., που είδαμε πριν ένα μήνα και πουλήθηκε για πάνω από 100.000 δολάρια (89.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store