Πως είναι το καινούργιο Nissan Sunny;

Το Nissan Sunny αποτέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ενώ είχαμε ένα ακόμα λόγο να νιώθουμε περήφανοι για αυτό, καθώς κάποια μοντέλα κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στο Βόλο. Αργότερα πήρε τη θέση του το λαοφιλές Almera, όμως το διάδοχο Tiida δεν έτυχε εμπορικής αναγνώρισης, όπως μετέπειτα και το Pulsar, καθώς το αγοραστικό κοινό είχε μάτια μόνο για το Qashqai.

Ωστόσο το όνομα «Sunny» δεν έχει σβήσει από τον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης, αφού συνεχίζει να συνοδεύει ένα σεντάν της ιαπωνικής μάρκας. Το νέο Nissan Sunny πωλείται στη Σαουδική Αραβία, όταν το ίδιο μοντέλο διατίθεται και σε άλλες χώρες του κόσμου ως Versa ή Almera.

Όπως φαίνεται από το εμπρός άκρο του αμαξώματός του και κυρίως από το εσωτερικό, βασίζεται στο γνωστό σε εμάς νέο Micra. Όμως είναι αρκετά πιο μακρύ, φτάνοντας τα 4.496 χλστ. σε μήκος και με μεταξόνιο 2.618 χλστ. έναντι 3.999 χλστ. και 2.525 χλστ. αντίστοιχα το Micra. Εύλογα έχουν μεγαλώσει τόσο οι χώροι για τους επιβάτες (κυρίως ο αέρας για τα πόδια πίσω), όσο και το πορτ μπαγκάζ, που φτάνει τα 482 λτ. (300 λτ. το Micra).

Το Nissan Sunny που πωλείται στη Σαουδική Αραβία εφοδιάζεται με τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 118 ίππων και 149 Nm ροπής, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές του ξεκινούν από 58.918 Ριάλ Σαουδικής Αραβίας (τρέχουσα ισοτιμία 13.570 ευρώ). Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μετωπικοί αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης, ηχοσύστημα και air condition. Τα πιο πλούσια διαθέτουν ακόμα σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, σύστημα ελέγχου των τυφλών σημείων, έλεγχο πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αυτόματο κλιματισμό, ασύρματη φόρτιση κινητού, LED φώτα κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store