Πως κλέφτες κόβουν καταλύτες σε 1 λεπτό! (video)

Τα αυτοκίνητα πάντοτε βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των ληστών, όχι μόνο για την αξία από την πώληση ακέραιου του οχήματος, αλλά κυρίως από τα ανταλλακτικά του. Ακόμα και ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού μπορεί να μην κάνει τίποτα μπροστά στους πολύ καλά εκπαιδευμένους ληστές, που μπορούν εν ριπή οφθαλμού να «εξαφανίσουν» ένα αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Διέλυσε την BMW M5 του μόλις την αγόρασε! (+video)

Οι καταλύτες έχουν μπει στο στόχαστρο των ληστών τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι μπαταρίες των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα, αφού αποτελούν μια εύκολη λεία με αρκετό κέρδος. Με ένα απλό γρύλο όπως έχουν στα βουλκανιζατέρ και ελάχιστα εργαλεία, οι κλέφτες μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να κόψουν ένα καταλύτη, οποίος έχει πολύτιμα μέταλλα. Εάν συνδυαστεί και με κλέψιμο της μπαταρίας σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο, τότε η λεία είναι μεγάλης αξίας για τον κλέφτη και σημαντικής ζημιάς για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Οι Τop10 κακές συνήθειες του Ελληνάρα οδηγού

Περισσότερα κρούσματα με τους κλέφτες των καταλυτών έχουν καταγραφεί στη Δανία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Σουηδία. Η μόνη προστασία, είναι να βρίσκεται το αυτοκίνητο σε κλειστό πάρκινγκ, αφού οι κλέφτες δεν διστάζουν ακόμα και τη μέρα να αρπάζουν την λεία τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο, όπου οι κλέφτες «αρπάζουν» τον καταλύτη από ένα Toyota Prius σε 1 λεπτό:

Δείτε ακόμα: Η αντιπροσωπεία – φάντασμα της Toyota

Get it on Google Play Download on the App Store