Πώς σώθηκαν αυτοκίνητα από τον τυφώνα Hagibis;

 

Ο τυφώνας «Hagibis», που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, έπληξε πριν από λίγες μέρες την Ιαπωνία και δυστυχώς, υπήρξαν πολλές ανθρώπινες απώλειες, αλλά και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Πέρα από την ακίνητη περιουσία πολλών κατοίκων που καταστράφηκε, υπήρξαν και τεράστιες καταστροφές στην κινητή τους περιουσία, όπως τα αυτοκίνητά τους. Όμως μερικοί κατάφεραν και τα έσωσαν, αφού τα έκρυψαν στα υπόγεια parking μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Δείτε ακόμα: Πάρκαρε σπίτι του τη M3 και το Golf GTI λόγω τυφώνα

Με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα, αντιλαμβάνεστε ότι τα αυτοκίνητα θα ήταν κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο, με την καταστροφή τους να θεωρείτο δεδομένη. Κι αυτός ήταν ο λόγος που πολλά υπόγεια parking των εμπορικών κέντρων της Ιαπωνίας γέμισαν με αυτοκίνητα, όπου μερικά εξ αυτών ήταν πραγματικά κοσμήματα. Όπως για παράδειγμα η λευκή Chevrolet Camaro, η Ferrari Testarossa, αλλά και μια κόκκινη Porsche 911, η οποία είχε παρκάρει δίπλα σε ένα Lexus LC. Πέρα όμως από αυτά τα supercars, καταφύγιο βρήκε κι ένα σπάνιο Ford Telstar, καθώς κι ένα Mazda 626.

Διαβάστε επίσης: Δύτης βρήκε 10 αυτοκίνητα και 2 μοτοσυκλέτες στο βυθό!

Όπως ανέφεραν και δημοσιογραφικές πηγές της Ιαπωνίας, πολλοί από τους ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους αρκετό καιρό πριν στα υπόγεια parking, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι τα καμάρια τους δεν θα πάθουν το παραμικρό. Όπως δυστυχώς συνέβη για αρκετούς άλλους κατοίκους, με τις καταστροφές να είναι τεράστιες.

Get it on Google Play Download on the App Store