Πώς θα σας φαινόταν μια αναβίωση της Mercedes 190E;

H τελευταία διετία βρίθει αναβιώσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Θρυλικά μοντέλα που είχαν αποσυρθεί, επιστρέφουν με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις όχι όπως τα θυμόμαστε (βλέπε αλλαγή από κουπέ σε crossover του Ford Puma), σε άλλες με πολλές υποσχέσεις (βλέπε νέο Integra), ενώ δεν θα πρέπει να παραλείπουμε τη δυναμική του restomodding. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα comeback της Mercedes 190E.

Ο μακρινός πρόγονος της σημερινής Mercedes C-Class, η σειρά 190 ή W201 όπως ήταν ο κωδικός της, αποτέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του «Αστεριού» . Στα 11 χρόνια παραγωγής της (1982-1993) παράχθηκε σε σχεδόν 1,9 εκατομμύρια αντίτυπα, έθεσε τα στάνταρ για τα premium μεσαία και, πέρα από όλα τα άλλα, μας χάρισε τις μυθιστορηματικές 2.3-16 και 2.5-16 Evo ΙΙ. Συν τοις άλλοις, αποτέλεσε την αναγγελία του ερχομού για μια μετέπειτα θεότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ονόματι Ayrton Senna.

Ο γνωστός μας Sketch Monkey, κατά κόσμον Gustav Mozumder, οραματίστηκε μια 190Ε για το 2021 και την υλοποίησε, μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων σχεδίασης. To rendering αντλεί έμπνευση από το αρχέγονο σχέδιο των Γερμανών, με ορθογώνιες γραμμές και παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, ενώ η μάσκα φιλοξενεί το σήμα της εταιρίας στο κέντρο, πλαισιωμένο από δυο οριζόντιες ακτίνες. Από το πίσω μέρος δεν έχουμε εικόνα, αλλά φαίνεται από τα 3/4 του μπροστινού πως η διαμόρφωση παραμένει σε κάθετο μοτίβο, όπως ακριβώς το μοντέλο του 1982.

Η Mercedes δεν έχει πλάνα για κάποια ρετρό έκφανση της C-Class, όμως το σχέδιο του Mozunder θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα ωραιότατο restomod από κάποια ανεξάρτητη εταιρία.

Get it on Google Play Download on the App Store