«Καίνε» βενζίνη ή ντίζελ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε η Toyota στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ερωτηθέντες στο «Αν τα ηλεκτρικά μοντέλα διαθέτουν κινητήρα καύσης κάτω από το καπό τους», απάντησε καταφατικά. Συγκεκριμένα, το 66% πιστεύει ότι όντως υπάρχει και θερμικό μοτέρ! Και μάλιστα, όταν πριν από περίπου δύο χρόνια είχε γίνει η ίδια ερώτηση, το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο.

Συν τοις άλλοις, το 75% του κόσμου θεωρεί πως τα υβριδικά αυτοκίνητα…  «μπαίνουν» στην πρίζα. Χρειάζονται φόρτιση δηλαδή, πριν βγουν στο δρόμο. Όπως καταλαβαίνετε, παρά το γεγονός πως τα υβριδικά, όπως το Toyota Prius βρίσκεται ανάμεσά μας πάνω από 20 χρόνια και την σφοδρή επέλαση των EVs το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν ακόμα τόσοι πολλοί που είναι σε… σύγχυση.

Μπερδεύουν μεταξύ τους τα ήπια υβριδικά με τα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Για αυτό λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία με αφορμή και το λανσάρισα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της (bZ4X) σκοπεύει να «εκπαιδεύσει» το κοινό. Μια καμπάνια από βίντεο και παρουσιάσεις στο διαδίκτυο, θα έχει στόχο να κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα στους αγοραστές. Φυσικά, ενεργό ρόλο σε αυτό θα έχουν και όλοι οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της Toyota.

Εξυπακούεται, πως πριν την επίσκεψη σε μια εταιρεία ή την απόφαση αγοράς ενός νέου μοντέλου, ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές των κατηγοριών των αυτοκινήτων. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό, να οδηγηθεί σε «λανθασμένη» επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store