Τι κοινό έχει το Dacia Duster με την Ford Mustang;

«Απολύτως τίποτα» ή «τέσσερις ρόδες κι ένα τιμόνι» είναι δύο εκ των προφανέστερων απαντήσεων. Και δεν έχει ιδιαίτερο άδικο όποιος τις υποστηρίξει, καθώς το ρουμανικό SUV με το αμερικανικό muscle car απέχουν έτη φώτος τόσο από μηχανολογικής πλευράς, όσο και από άποψη νοοτροπίας. Οι ιθύνοντες της Dacia, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη.

Δείτε ακόμα: Νέοι, ισχυρότεροι diesel για το Dacia Duster

Για την ακρίβεια όχι οι ίδιοι, αλλά οι συνάδελφοί τους στην μητρική Renault. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, Laurens van den Acker, ο οποίος δήλωσε πως το Duster είναι για την Dacia ό,τι και η Mustang για την Ford. Φαινομενικά η δήλωση του Γάλλου μπορεί να ακούγεται άτοπη, καθώς το pony car αποτελεί την «βιτρίνα» του «Μπλε Οβάλ» επί 40 συναπτά έτη. Στην ουσία, ο van den Acker λέει πως το Duster ανύψωσε το image της Dacia και έγινε συνώνυμο του ονόματος της ρουμανικής εταιρίας.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 dCi 110 hp 4×2

Οι πωλήσεις του επίσης είναι εξαιρετικές, έχοντας πουλήσει 145.682 κομμάτια σε σύνολο 460.000 Dacia παγκοσμίως. Φέτος οδεύει προς ρεκόρ όλων των εποχών για τους Ρουμάνους, καθότι ήδη έχει βρει 130.885 αγοραστές. Να σημειωθεί ότι βάσει τζίρου, η Dacia είναι η νο1 επιχείρηση στην Ρουμανία. Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκε η προσθήκη του νέου 1.300αρη τούρμπο κινητήρα (προϊόν συνεργασίας Renault-Mercedes) σε απόδοση 130 και 150 ίππων, με την δεύτερη να κατακτά τον τίτλο του ισχυρότερου Dacia όλων των εποχών.

Get it on Google Play Download on the App Store