Τι κρύβει αυτό το «αρματωμένο» Dacia Duster;

Τα βελτιωμένα Dacia Duster σπανίζουν. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποιες προτάσεις, αλλά καμία σχέση με αυτό που αντικρίζουμε. Το οποίο, μάλιστα, αποτελεί προϊόν εργοστασίου. Όχι της Dacia, δε, αλλά της Alpine!

Το κτηνώδες και ξεχειλωμένο Duster των φωτογραφιών κρύβει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της γαλλικής εταιρίας. Το «μουλάρι» δοκιμών δανείζεται αρκετά στοιχεία από το αμάξωμα του αγωνιστικού Dacia, που συμμετέχει στο Trophee Andros, ενώ παίρνει και τις 19άρες ζάντες του Megane Trophy. Πίσω από αυτές συναντάμε μεγάλα δισκόφρενα και δαγκάνες της Brembo, δείγμα της ισχύος που περικλείεται από το «ντοπαρισμένο» παρουσιαστικό. Το GT X-Over, όπως ονομάζεται το πρώτο EV και SUV της Alpine, θα αντλεί αρκετά στοιχεία από την A110 στο εμπρός μέρος και τη διαμόρφωση των πίσω φαναριών, με το αμάξωμα να παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ-SUV. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα, ακόμα και μέσω του επίσημου teaser των Γάλλων

To GT X-Over θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV, διατηρώντας τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων και 300 Nm στο εμπρός μέρος (που γνωρίζουμε από το Megane E-Tech). Στον πίσω άξονα, όμως, μας περιμένει «μεγάλη έκπληξη» σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανολογίας της εταιρίας, Gilles le Borgne: «Θέλουμε να εφαρμόσουμε torque vectoring, να προσφέρουμε απίστευτα δυναμικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. Ό,τι, δηλαδή, περιμένει κάποιος από μια Alpine». Η παρουσία ηλεκτροκινητήρα και πίσω θεωρείται δεδομένη, με το συνολικό ποσό της ισχύος να τοποθετείται πάνω από τα 400 άλογα!

Η παραγωγή του GT X-Over προγραμματίζεται να εκκινήσει το 2025, στις εγκαταστάσεις της Alpine στη Διέππη – εκεί που κατασκευάζεται και η A110.

Get it on Google Play Download on the App Store