Τι θα λέγατε για ένα supercar από την Αλβανία;

Τη σήμερον ημέρα οι παραδοσιακοί κατασκευαστές supercars δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει. Τα Koenigsegg και Rimac έδειξαν στον υπόλοιπο κόσμο πως δεν χρειάζονται ασύλληπτοι προϋπολογισμοί για να κατασκευάσεις υπεραυτοκίνητο. Η Spyros Panopoulos Automotive ετοιμάζει τον πρώτο Έλληνα εκπρόσωπο στην κατηγορία (και δεν θα είναι μόνος του). Η Arrera Automobili φιλοδοξεί να κάνει κάτι παρόμοιο, για την Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Με τεχνολογία NASA το ελληνικό hypercar «Χάος»

Η εταιρία ανήκει στον Qendrim Thaqi, που έχει παρουσιάσει διάφορες ψηφιακές απεικονίσεις μοντέλων κατά το παρελθόν. Τώρα υλοποιεί -ψηφιακά προς το παρόν- το όραμά του για ένα υπεραυτοκίνητο από τη γείτονα χώρα, με τη μορφή του Illyrian Pure Sport. Το rendering έχει διάχυτες επιρροές από Lamborghini (ιδίως τη Sian FKP37) και χαρακτηρίζεται από τα κάθετα φωτιστικά σώματα εμπρός, τα άβαφα πάνελ ανθρακονημάτων, τη διπλή εξάτμιση στο ανάμεσα στα πίσω φωτιστικά σώματα και τη σταθερή αεροτομή από πάνω τους.

Δείτε ακόμα: Ξέρετε το hypercar με το «χορευτικό» spoiler; (+video)

Σύμφωνα με τον Thaqi ήδη δουλεύουν ομάδες πάνω στην κατασκευή του αμαξώματος και τα μηχανικά μέρη. Καρδιά του Illyrian θα είναι ένας Small Block 6.2 V8 της Chevrolet, με δυο τούρμπο. Η απόδοση υπολογίζεται στα 850 άλογα και μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ανακοινώνονται στα 2,7 δλ. και η τελική στα 375 χλμ./ώρα. Προς το παρόν το Illyrian Pure Sport ανήκει στην ψηφιακή πραγματικότητα όμως σε λίγα χρόνια, ποιος ξέρει;

Get it on Google Play Download on the App Store