Το γρήγορο Hyundai i20 αποκαλύπτεται (+video)

Το project i20 N έχει πλέον επίσημη υπόσταση, καθώς μετά τα πρωτότυπα δοκιμών και τις ψηφιακές απεικονίσεις, είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη επίσημη εικόνα από τη Hyundai.

Το καρέ προέρχεται από το video παρουσίασης του νέου i20 και βρίσκεται στο τέλος του, με το «to be continued» στο κλείσιμο να αφήνει υποσχέσεις. Οι σκιές μπορεί να κρατούν το πέπλο του μυστηρίου πάνω από το αμάξωμα του κορυφαίου i20, όμως το σχήμα και οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Το κόκκινο σιρίτι στις πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα δεν κρύβονται, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου (κατά πάσα πιθανότητα 18 ιντσών) και τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν το φούσκωμα στο καπό και το επιθετικό προφίλ του εμπρός προφυλακτήρα να αχνοφαίνονται.

Δείτε ακόμα: Hyundai Prophecy: Η απόλυτη μορφή αυτοκίνησης

Υπάρχει και το «ξενέρωτο» ενδεχόμενο να πρόκειται απλά για την έκδοση N Line, αλλά εμφανισιακά –και όπως έχουμε δει από τα i30/i30 Fastback- μοντέλα N Line και N έχουν πάρα πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, τουλάχιστον στο παρουσιαστικό.

Για τα μηχανικά μέρη, οι Κορεάτες τηρούν σιγή ιχθύος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως η απόδοση θα κυμανθεί αρκετά πάνω από τα 200 άλογα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 230-250 ίππους, ώστε το i20 N να βρεθεί κοντά στο Toyota GR Yaris και πάνω από το Ford Fiesta ST. Το από πού θα προέρχεται η ισχύς, τώρα, αποτελεί παζλ για δυνατούς λύτες. Δυο είναι τα τινά: είτε ο 2λιτρος T-GDI του i30 N σε de-tuned εκδοχή θα πάρει θέση κάτω από το καπό, είτε μια βελτιωμένη εκδοχή του 1.6 T-GDI των 177 ίππων που συναντάμε στα Tucson και Kona. Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο βελτίωσης του νέου 1.5 T-GDI των 160 ίππων, που έκανε πρεμιέρα στο νέο i30. Σύστημα τετρακίνησης δεν προβλέπεται, οπότε το φορτίο της μεταφοράς ισχύος στο δρόμο θα αναλάβουν οι εμπρός τροχοί μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ λογικά θα υπάρχει επιλογή 7τάχυτου κιβωτίου αυτόματου συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Το αγροτικό της Hyundai χωρίς καμουφλάζ (+video)

Όπως και να ‘χει, σίγουρα μιλάμε για τετράτροχη «βόμβα», την οποία περιμένουμε να παρουσιαστεί προς το φθινόπωρο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=Vd7bi8BJy7M&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store