Το Kia EV6 GT «πάγωσε» την Aventador SVJ (+video)

Η Lamborghini Aventador SVJ είναι από τις πιο τακτικές παρουσίες σε video με κόντρες, ειδικά όταν ο διπλανός της είναι εκπρόσωπος της ηλεκτροκίνησης. Στην προκειμένη δεν έχουμε κάποιο supercar ή hypercar, επιπέδου Rimac Nevera, όμως το έργο της απέναντι στο Kia EV6 GT δεν αποδείχθηκε εύκολο. Για την ακρίβεια, ο οδηγός της «κοκάλωσε» όταν είδε πως το κορεατικό EV όχι μόνο δεν είναι εύκολη λεία, αλλά πουλάει πανάκριβα το «τομάρι» του.

Η κορυφαία έκδοση του EV6 αποδίδει 585 ίππους και 740 Nm ροπής από τους δυο ηλεκτροκινητήρες, που το καθιστούν παράλληλα τετρακίνητο, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,5 δλ. (τα οποία στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στα 3,2 δλ.). Όπως κάθε αυτοκίνητο του ρεύματος, έτσι και το EV6 διακρίνεται για την ακαριαία παροχή ισχύος. Πατάς το γκάζι και εξαφανίζεσαι. Με τέτοια χαρακτηριστικά, μπαίνει άνετα σε «χωράφια» supercars. Κάτι που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι η πιο σκληροπυρηνική Aventador.

H SVJ πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες και ταχύτερες δημιουργίες όλων των εποχών στη Sant’Agata, ικανή να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,7 δλ. και να ξεπεράσει τα 350 χλμ./ώρα. Ο ατμοσφαιρικός 6.5 V12 παράγει 770 ίππους ουρλιάζοντας στις 8.500 σ.α.λ., αφού έχουν μεσολαβήσει 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Όπως διαπιστώνουμε, η τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο εντοπίζεται στην καμπύλη της ροπής. Το Kia παρέχει 20 Nm παραπάνω, αλλά κυρίως το κάνει από το 0. Κάτι που μετουσιώνεται σε ένα εκπληκτικό τίναγμα στην εκκίνηση, αφήνοντας σύξυλη την Ιταλίδα! Στη συνέχεια κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να περάσει μπροστά, ωστόσο η τρομάρα που πήρε ο οδηγός της βλέποντας τα πίσω φανάρια του EV6, είναι ανεκτίμητη για το ηθικό του Κορεάτη.

Get it on Google Play Download on the App Store