Το Lada Niva 6×6 είναι το «τριαξονικό του φτωχού»

Τα εξάτροχα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και γίνονται της μόδας, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Μια τάση που ξεκίνησε με την Mercedes G63 AMG 6×6 και βρήκε μιμητές σε όλο τον κόσμο, σε ποικίλες εκτελέσεις (μέχρι και ατμοκίνητο Wrangler 6×6 κυκλοφορεί). Το νέο Suzuki Jimny είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αλλά -προς το παρόν- αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Για πραγματικό τριαξονικό θα πρέπει να απευθυνθούμε στην Lada.

Δείτε ακόμα: Αυτή η Mercedes G-Class είναι το πιο premium αγροτικό

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ανάλογη μετατροπή σε Niva, όμως είναι η πρώτη που πωλείται στα μεταχειρισμένα. Το εν λόγω Niva 6×6 διατίθεται για μόλις 6.350 ευρώ, τιμή που για την έκταση των μετατροπών την λέμε και ευκαιρία. Πέρα από τον έναν επιπλέον άξονα μετάδοσης, το ρωσικό off roader διαθέτει πλήρως «πολεμικό» look με bull bar μπροστά, σιδεριές στην καρότσα και την οροφή, προβολείς υψηλής τάσης, θεόρατα σκαλοπάτια στα μαρσμπιέ και έναν κινητήρα 150 ίππων κάτω από το καπό (η αγγελία δεν διευκρινίζει για ποιο μοτέρ πρόκειται, παρά για το ότι δεν είναι ο αειθαλής 1.7).

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης στο χιόνι

Το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί στον ρωσικό χειμώνα, γράφοντας 100.000 αξιόπιστα χιλιόμετρα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οπότε αρκεί ένα συνάλλαγμα της τάξης των 500.000 ρουβλιών (οι 6.350 ευρώ που αναφέραμε) για να είστε πανέτοιμοι εν όψει των επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Get it on Google Play Download on the App Store