Το Mazda MX-5 έγινε Porsche 935

Η Porsche 935 είναι από τις πιο σπάνιες και ιδιάζουσες περιπτώσεις αυτοκινήτου από το Τσουφενχάουζεν. Ξεκίνησε ως αγωνιστικό -ο θρυλικός «Moby Dick»-, όμως το παρουσιαστικό με το εντελώς ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος έκανε τέτοια αίσθηση στο κοινό, ώστε βελτιωτές έσπευσαν να δημιουργήσουν τις ανάλογες μετατροπές.

Διαβάστε επίσης: H Porsche αναβιώνει το θρυλικό αγωνιστικό 935 (+video)

Η επιτυχία τους ήταν τέτοια, ώστε η Porsche αναγκάστηκε να προσφέρει εργοστασιακό κιτ «Flachbau» («Slantnose» αλλιώς) για να μην χάνει σε κέρδη! Σήμερα, οι τιμές της κυμαίνονται μεταξύ 200-300.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται ποσά της τάξης του μισού εκατομμυρίου. Δεν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε μια μετατροπή, που να κάνει ένα προσιτό roadster να φέρνει σε αυτή; Τον ίδιο προβληματισμό φαίνεται πως είχε ο Andreas Richter και δημιούργησε την ψηφιακή μετάλλαξη ενός Mazda MX-5 σε Slantnose.

Δείτε ακόμα: Toyota RAV4 θέλει να γίνει Lamborghini Urus

Ο Γερμανός σχεδιαστής πήρε ως βάση το Miata και προσάρμοσε το bodykit της 935 πάνω του, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Το τελικό αποτέλεσμα, εκτός από εντυπωσιακό, δείχνει έτοιμο για παραγωγή. Ένα πειστικότατο και άκρως ρεαλιστικό rendering, που «παντρεύει» ένα πανάκριβο και ιστορικό supercar, με ένα σύγχρονο roadster. Πώς σας φαίνεται;

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra, Mazda MX-5 ή Honda NSX; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store