Το νέο Honda Civic Type R «οπλίζει»

H Honda έχει σχεδόν έτοιμη τη νέα γενιά του Civic Type R, με το ιαπωνικό hot hatch να βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών. Είδαμε πρόσφατα τις πρώτες επίσημες, αλλά και καμουφλαρισμένες, φωτογραφίες του. Ώρα είναι να θαυμάσουμε το πώς θα είναι η τελική του μορφή, έστω μέσω της ψηφιακής οδού.

Το Kolesa ετοίμασε δυο renderings για το νέο «Τάπερ», απεικονίζοντας το εμπρός και πίσω μέρος. Οι 19άρες μαύρες ζάντες με το κόκκινο δαχτυλίδι δηλώνουν εμφατικά την παρουσία τους, όπως και το αιχμηρό μοτίβο του προφυλακτήρα με τη μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα. Πίσω αντικρίζουμε τη χαρακτηριστική «απλώστρα», σε ελαφρώς διαφορετική εκτέλεση συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο, και τη σήμα-κατατεθέν τριπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στα μηχανικά μέρη, η Honda έχει επιβεβαιώσει πως το νέο «Type R» θα είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Κατά πάσα πιθανότητα, ο 2λιτρος Turbo VTEC θα διατηρηθεί κάτω από το καπό. Η ισχύς του όμως, θα είναι αυξημένη. Το πόσο, παραμένει μυστήριο. Ενδεχομένως στα 330-340 άλογα, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για μελλοντική τετρακίνητη έκδοση στην περιοχή των 400 ίππων.

Εξάλλου σε αυτό το επίπεδο, οι «παίκτες» (Audi RS 3, Mercedes-AMG A45 και της ανάλογης Σειράς 1, που ετοιμάζει η BMW) δεν αστειεύονται. Οι επιδόσεις πάντως ακούγεται πως θα είναι της τάξης των 5,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και των 280 χλμ./ώρα τελικής! Το τετρακίνητο, αν και εφόσον λανσαριστεί, θα κυμαίνεται στα 4 δλ. για το «100άρι». Προς τα μέσα του 2022 περιμένουμε το ντεμπούτο του, με τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις (Limited Edition για παράδειγμα) να ακολουθούν μια χρονιά αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store