Το νέο Mitsubishi L200 κόντρα στο Toyota Hilux (+video)

Mitsubishi L200 και Toyota Hilux σχηματίζουν μια από τις πιο παλιές αντιπαλότητες μοντέλων στην αυτοκίνηση. Ειδικότερα για την κατηγορία των pick up, τα δυο ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι διαχρονικά άσπονδοι εχθροί.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Mitsubishi L200: Τιμές & εξοπλισμός

H 6η γενιά L200 δεν έχει πολύ καιρό που παρουσιάστηκε, ενώ η 8η Hilux βρίσκεται προ των πυλών ανανέωσης. Στην προκειμένη, έχουμε συγκριτικό μεταξύ των δυο κορυφαίων εκδόσεων. Ο 2.4 MIVEC Diesel αποδίδει 181 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 430 Nm στις 2.500 σ.α.λ., τη στιγμή που ο πετρελαιοκινητήρας των 2.8 λίτρων της Toyota βρίσκεται στα 177 άλογα στις 3.400 σ.α.λ. και τα 450 Nm στις 1.600-2.400 σ.α.λ. Τα δυο αγροτικά περνάνε από τρεις δοκιμασίες: άνεση, ευελιξία, κατάβαση.

Στην πρώτη, τοποθετείται τόφου (κάτι σαν φέτα με γάλα σόγιας) στη θέση του συνοδηγού και στις δυο ακριανές θέσεις των πίσω καθισμάτων. L200 και Hilux, μετά περνάνε από μια ανώμαλη διαδρομή και καταγράφεται κατά πόσο μένει ακέραιο το τυροκομικό. Στην δεύτερη, τα πράγματα είναι πιο αυτοκινητικά: ελιγμοί σε χάραξη με κώνους και ζητούμενο χτύπημα σε όσο το δυνατόν -ει δυνατόν κανέναν- λιγότερους. Για την κατάβαση, τώρα, εξετάζεται η λειτουργία του ανάλογου ηλεκτρονικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε spoiler, το Hilux αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στο νεότερο ανταγωνιστή του. Ειδικότερα στην κατάβαση, όπου το Hill Descent δεν ενεργοποιήθηκε καν.

Get it on Google Play Download on the App Store