Το θαλάσσιο αυτοκίνητο-ταξί (+video)

Το Bubble είναι μία εφεύρεση η οποία θα μπορούσε να αποδειχτεί εξαιρετική λύση για την αποσυμφόρηση της κίνησης στους δρόμους των νησιών μας το καλοκαίρι, μεταφέροντας μέρος του φόρτου στη θάλασσα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θαλάσσιο αυτοκίνητο, το οποίο “ίπταται” πάνω από το νερό και είναι δημιούργημα της εταιρείας SeaBubbles.

Δείτε ακόμη: Έτσι «ανασταίνουν» το θρυλικό Toyota Land Cruiser (+video)

Μάλιστα είναι πλήρως ηλεκτρικό, δεν κάνει θόρυβο, δεν παράγει CO2 και δεν αφήνει μεγάλα απόνερα, αφού μόλις πιάσει τα 12 χλμ./ώρα σηκώνεται από το νερό και μόνο τα κάτω άκρα του βρίσκονται μέσα σε αυτό. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα εκτός από λιγότερα απόνερα να περιορίζονται και οι αναταράξεις από τα θάλασσα κύματα.

Το Bubble μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, ενώ στην καμπίνα του φιλοξενούνται έως και πέντε άτομα (μαζί με τον οδηγό). Οι σταθμοί φόρτισης που έχει κατασκευάσει η SeaBubbles για το όχημά της συλλέγουν ενέργεια από τον ήλιο, το νερό και τον αέρα, η οποία στη συνέχεια διοχετεύεται για να φορτίσουν οι μπαταρίες του θαλάσσιου αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Παράθυρα για τυφλούς από την Ford

Η εταιρεία κατασκευής του Bubble σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε 50 συνολικά χώρες στα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να δίνει πληροφορίες για το ποιες θα είναι αυτές αλλά και πόσο θα κοστίζει το δημιούργημά της και ο σταθμός φόρτισής του.

Get it on Google Play Download on the App Store