Το Toyota GR Yaris στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο πιο «καυτός» εκπρόσωπος της Toyota τον τελευταίο καιρό ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με το GR Yaris να λέει «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά απέναντι στην πανδημία.

Η Toyota Αγγλίας παρουσίασε ένα μοναδικό μοντέλο, που αποτίνει φόρο τιμής στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της επέλασης του COVID-19. Το αμάξωμα έχει φιλοτεχνηθεί από την 16χρονη μαθήτρια λυκείου, Alice Goodlife, που κέρδισε τον διαγωνισμό «Design a Rally Car Livery». Το GR Yaris «φοράει» μάσκα μπροστά και τα λαστιχάκια πιάνουν στους καθρέφτες, η οροφή και το πίσω μέρος είναι βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου και στα πλαϊνά βλέπουμε λουλούδια, μαζί με πέντε φιγούρες. Σε αυτές, απεικονίζονται πέντε από τους εργασιακούς κλάδους που βαστάνε απέναντι στον κορωνοϊό: νοσοκόμοι, δάσκαλοι, οικοδόμοι, μαγαζάτορες και αστυνομικοί.

Δείτε ακόμα: «Χάζεψε» το δυναμόμετρο το Toyota GR Yaris (+video)

Τα λουλούδια είναι νάρκισσοι, που αποτελούν το επίσημο άνθος της Ουαλίας –από εκεί που κατάγεται η Goodlife, δηλαδή. Στο πίσω παράθυρο έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα με το ονοματεπώνυμο της δημιουργού, α λα αγωνιστική συμμετοχή, ενώ στις πόρτες παρατηρούμε τα αυτοκόλλητα από το Ράλλυ Ουαλίας, που φέτος ακυρώθηκε λόγω του ιού (στο Ράλλυ Μόντσα πάντως, ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε τον τίτλο στους Οδηγούς, οδηγώντας το Toyota Yaris WRC).

Διαβάστε επίσης: Toyota GR Yaris 10.000 ευρώ φθηνότερα

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 3κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας αποδίδει 261 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 360 Nm ροπής στις 3.000-4.600 σ.α.λ. Το βάρους 1.280 κιλών GR Yaris πετυχαίνει αναλογία βάρους/ισχύος 4,9 κιλά ανά ίππο, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store