Το ξεχωριστό Lada Niva του Ραλφ Σουμάχερ!

Στο άκουσμα του ονόματος «Σουμάχερ» ο νους πηγαίνει κατευθείαν στον αξεπέραστο Μίκαελ, τα 7 πρωταθλήματα και τα χρόνια παντοκρατορίας της Ferrari. Παράλληλα με τον πιο επιτυχημένο πιλότο όλων των εποχών στη Formula 1 όμως, έτρεχε κι ένας άλλος Σουμάχερ. Ο μικρός του αδερφός, Ραλφ.

Δείτε ακόμα: Mitsubishi Lancer από χάλι έγινε Tommi Makinen!

Πολλοί ταίριαξαν το «μικρός» με το οδηγικό παράστημα του Ραλφ, όμως ο «άλλος Σουμάχερ» υπήρξε ένας εξαιρετικός οδηγός, που δεν δίστασε να ορθώσει ανάστημα στον  ακριβοθώρητο πρεσβύτερο αδελφό, κερδίζοντάς τον σε κάποιες περιπτώσεις. Και σίγουρα, κουβάλησε επάξια ένα ασήκωτο επίθετο κόντρα στις επικρίσεις και την χλεύη, όντας πρότυπο για αθλητές που ζουν υπό τη σκιά οικογενειακής δόξας (ο Μπρούνο Σένα, για παράδειγμα, ανιψιός του αείμνηστου Άιρτον είναι το ακριβώς αντίθετο).

Διαβάστε επίσης: To Lada Samara είχε την φροντίδα της Porsche!

Πρωτάθλημα δεν κατέκτησε, όμως πήρε 6 νίκες και ισάριθμες pole position σε 182 εκκινήσεις, ανεβαίνοντας στο βάθρο 27 φορές. Μία από αυτές τις νίκες ήταν και ιστορική, όταν στο καναδικό GP του 2001 Ραλφ και Μίκαελ έγιναν τα πρώτα αδέρφια που έκαναν το «1-2» σε αγώνα της F1!

O Ραλφ αποσύρθηκε από την κορωνίδα του motorsport το 2007 και έμεινε ενεργός στους αγώνες μέχρι το 2012, μέσα από το DTM. Έκτοτε, έχει στραφεί στην άλλη μεγάλη του αγάπη: τα κρασιά. Ο μικρός Σουμάχερ διατηρεί αμπελώνες, τους οποίους επισκέπτεται συχνά και συμμετέχει ενεργά, μη φοβούμενος να λερωθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που μετετράπη σε αγρότης, ακόμα κι ένας πρώην πιλότος F1 χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο. Υπάρχει κάτι καλύτερο από Lada Niva;

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με το νέο Lada Niva (+video)

Ο Ρώσος συνοδοιπόρος αγροτών, κυνηγών και λοιπών εποχούμενων με τη φύση, αποτελεί το όχημα που χρησιμοποιεί ο Σουμάχερ για τη μεταφορά των κρασιών, με ένα ειδικά τροποποιημένο trailer. Τροποποιημένο είναι και το Niva, με ενισχυμένο προφυλακτήρα και «εργάτη» μπροστά, πρόσθετα φώτα και σχάρα στην οροφή, πλαϊνά σκαλοπάτια, φώτα LED και μαύρες ζάντες αλουμινίου, με τα ανάλογα ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store