«Βόγκηξε» το Skoda Enyaq iV στον τάρανδο (+video)

Το Skoda Enyaq iV υπεβλήθη στο τεστ αποφυγής ταράνδου και μόνο από τη φώτο, μπορούμε να αντιληφθούμε πως δεν πέρασε εύκολες στιγμές.

Το πρώτο ηλεκτρικό της τσεχικής εταιρίας δοκιμάστηκε στην έκδοση 60, που μεταφράζεται σε μονό ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων, και τροχούς 235/50/R20 εμπρός-255/45/R20 πίσω. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα, με το Enyaq να εκδηλώνει έντονη υποστροφή στην πρώτη τιμονιά, για την είσοδο από πρώτο σε δεύτερο διάδρομο, χάνοντας εντελώς τον τρίτο. Το km77.com πραγματοποίησε αρκετά περάσματα, στα οποία οι αντιδράσεις του Skoda ήταν πανομοιότυπες; γλίστρημα στην απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, πανικόβλητη παρέμβαση του ESP, συλλογή κώνων.

Τελικά, η καλύτερη προσπάθεια επετεύχθη στα 67 χλμ./ώρα. Και σε αυτή την ταχύτητα δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς το πίσω μέρος γλίστρησε στη μετάβαση από πρώτο σε δεύτερο κι από δεύτερο σε τρίτο διάδρομο, με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας να δουλεύει υπερωρίες. Με μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω δεν πρόλαβε να κάνει πολλά, χαρίζοντας το θεαματικό ενσταντανέ που βλέπουμε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το VW ID.4, πάνω στο οποίο βασίζεται το Enyaq, τα είχε πάει σαφώς καλύτερα. Το γερμανικό crossover είχε ολοκληρώσει το τεστ αποφυγής ταράνδου στα 73 χλμ./ώρα, ξεπερνώντας ακόμα και το Golf. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του Skoda (4.649 χλστ. μήκος αντί 4.584 χλστ.) και οι 21άρες ζάντες του VW (ίδια ελαστικά Bridgestone Turanza Eco και διαστάσεις), μαζί φυσικά με το διαφορετικό setup της ανάρτησης, σίγουρα παίζουν το ρόλο τους.

Get it on Google Play Download on the App Store