«Βράχος» το Hyundai Ioniq 5 στον τάρανδο (+video)

Εξαιρετικά δείγματα γραφής έδωσε το Hyundai Ioniq 5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου, εντυπωσιάζοντας τους δοκιμαστές και πετυχαίνοντας αριθμούς που κοντράρουν mega hatches!

Το ηλεκτρικό από την Κορέα δοκιμάστηκε στη πισωκίνητη έκδοση των 218 ίππων, με τη μπαταρία των 73,8 kWh και ελαστικά Michelin Primacy 4 διάστασης 235/55/R19. Παρά το πισωκίνητο και πισωμήχανο της διάταξης, το Ioniq 5 δεν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας. Με την ανάκτηση ενέργειας στην ανώτερη ρύθμιση, το EV της Hyundai πέρασε από τους διαδρόμους δίχως να ακουμπήσει κώνο με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα! Επίδοση που το φέρνει πάνω από το σπορ ξαδερφάκι του, Kia EV6, που είχε σημειώσει πριν λίγο καιρό 78 χλμ./ώρα. Αυτό, ωστόσο, είναι το μικρότερο «παράσημο» του Ioniq 5.

Τα 80 χλμ./ώρα ισοφαρίζουν την επίδοση του Toyota GR Yaris και ξεπερνούν κατά 5 χλμ./ώρα τη Mercedes-AMG A45 S! Ακόμα ταχύτερο αποδεικνύεται σε σχέση με την BMW M235i, η οποία είχε ολοκληρώσει την αποφυγή ταράνδου στα 68 χλμ./ώρα! Το πέρασμα του Hyundai είναι ένα από τα ταχύτερα που έχει καταγράψει το km77.com και το τρίτο πιο γρήγορο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πίσω μόνο από τα Tesla Model Y και Model 3 (αμφότερα στα 83 χλμ./ώρα)!

Get it on Google Play Download on the App Store