Ξεπρόβαλε η Mercedes-AMG GT 4-Door των 810 ίππων

Η Mercedes-AMG το έχει βάλει σκοπό να σοκάρει άπαντες με την ισχύ και τις επιδόσεις των μοντέλων της. Η αρχή έγινε με την GT Black Series και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου όλων των εποχών στο Nurburgring, για αυτοκίνητο παραγωγής. Το Project ONE είναι σχεδόν έτοιμο να φέρει τον κυρίαρχο της Formula 1 στους δημόσιους δρόμους, ενώ έρχεται και η GT 4-Door Coupe των 810 ίππων!

Το ισχυρότερο σεντάν όλων των εποχών με σήμα το «Αστέρι» έκανε την πρώτη του εμφάνιση χωρίς καμουφλάζ, αποκαλύπτοντάς μας το πρόσωπό του. Η teaser φωτογραφία της Mercedes δεν δείχνει πολλά, όμως ούτως ή άλλως ο πρωταγωνιστής της επερχόμενης plug-in υβριδικής V8 GT 4-Door είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις.

Η «GT73 e» ή « GT63 E-Performance», όπως είναι οι δυο επικρατέστερες ονομασίες για την έκδοση παραγωγής, αποτελεί τη είναι μεγαλύτερη αδερφή της GT 63 S, που αποδίδει 639 ίππους και 900 Nm ροπής από τον 4.0 V8 twinturbo. Το ίδιο μοτέρ έχει κάτω από το καπό και η 73άρα, αλλά με τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα παρμένου από το μονοθέσιο της Formula 1! Τοποθετημένο στον πίσω άξονα, μαζί με κιβώτιο 2 ταχυτήτων και μπλοκέ διαφορικό, το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει 204 ίππους και 320 Nm, επιτρέποντας και την κίνηση μόνο με ρεύμα.

Συνδυάζεται με το 9άρι αυτόματο 9G-TRONIC και το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+, προσφέροντας 6 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual). Κάθε ένα, επενεργεί στη συνέργεια ηλεκτροκινητήρα-βενζινοκινητήρα, την απόκριση του γκαζιού, το κιβώτιο, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πίσω διαφορικό, τα ενεργά αμορτισέρ και πολλά ακόμα.

Η συνεργασία του ηλεκτροκινητήρα με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 θα έχει σαν συνολικό αποτέλεσμα πάνω από 800 άλογα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 810 ίππους. Ακόμα πιο εντυπωσιακή η ροπή, που θα ξεπερνά τα 1.000 Nm! Οι επιδόσεις αναμενόμενα θα προσεγγίζουν επίπεδα hypercar, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί λιγότερο από 3 δλ. και την τελική να εικάζεται πως θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάτι ανάλογο της Brabus Rocket σε εργοστασιακή μορφή.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για την πλήρη αποκάλυψη, καθώς το ντεμπούτο της κορυφαίας Mercedes είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτέμβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store