Υλικό ονείρων το νέο Mitsubishi Lancer Evo

Το λανσάρισμα του Toyota GR Yaris και οι δηλώσεις της Subaru για το επόμενο WRX STI, έχουν ανοίξει για τα καλά την όρεξη των απανταχού λάτρεων των rally replicas. Μια κατηγορία που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Mitsubishi Lancer Evo.

Τελευταία φορά που το είδαμε να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, ήταν πριν 5 χρόνια. Το Μάιο του 2016 έκλεισε ο κύκλος των Evo, με το X να μη φέρει ούτε το όνομα «Lancer», ούτε τον θρυλικό 4G63 κάτω από το καπό. Έκτοτε, η φημολογία για επιστροφή του κορυφαίου Mitsubishi δίνει και παίρνει. Οι ίδιοι, οι Ιάπωνες, δεν έχουν διαψεύσει τίποτα, αλλά ούτε έχουν δώσει βάσιμες ελπίδες για comeback του Evo. Ο Enoch Gonzales πήρε την κατάσταση στα χέρια του, δημιουργώντας σε ψηφιακή μορφή το Evo XI.

To rendering είναι τόσο καλοσχεδιασμένο, που κάλλιστα θα μπορούσαν να το πάρουν οι σχεδιαστές των «Τριών Διαμαντιών», να το ρετουσάρουν και να το βγάλουν στην παραγωγή, «τρελαίνοντας» τον πλανήτη! Η μάσκα Jet Fighter, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και η σφηνοειδής διαρρύθμιση του εμπρός μέρους, μαζί με τα κυκλικά LED (σε μια εκτέλεση που θυμίζει Evo IV) οι ζάντες της BBS και πίσω οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα εντυπωσιακά ενιαία φανάρια και, φυσικότατα, η «απλώστρα» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ μας βάζουν πολύ έντονα στο κλίμα για το 11ο κατά σειρά Evo.

Οι πιθανότητες να περάσει από την εικονική στην αληθινή πραγματικότητα ένα ενδεχόμενο Evo XI, δεν είναι πολλές. Αλλά, και αυτό είναι το παρήγορο, τουλάχιστον υφίστανται. Μπορεί όχι με αυτή, την εντυπωσιακή μορφή, ενδεχομένως ως υβριδικό, ακόμα και crossover. Η σκέψη, πάντως, γυρνάει στα μυαλά των διοικούντων τη Mitsubishi.

Get it on Google Play Download on the App Store