Subaru: «Άλλο επίπεδο το επόμενο WRX STI»!

Δεν το είπαν έτσι ακριβώς οι Ιάπωνες, αλλά η ουσία αυτή είναι. Η Subaru έκανε τις πρώτες επίσημες δηλώσεις για το πολυαναμενόμενο WRX STI, που περιμένουμε μέσα στο 2021, και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αυστραλία, όπου η rally replica των «Πλειάδων» γιόρτασε τις 10.000 πωλήσεις, οι ιθύνοντες της εταιρίες δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Η επόμενη γενιά (του WRX STI) θα πάει ακόμα παραπέρα τα όρια των επιδόσεων και της τεχνολογίας». Με άλλα λόγια, θα ανέβει επίπεδο!

Δείτε ακόμα: Ταχύτερο από Jaguar το Subaru Forester στον τάρανδο!

Στο rendering του Best Car Web, παίρνουμε μια πολύ καλή ιδέα από το πώς θα μοιάζει, με τις επιρροές από το νέο Levorg διάχυτες. Κάτω από το καπό προβλέπεται να γίνει το μεγαλύτερο «πανηγύρι», ωστόσο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως το επόμενο STI, θα είναι το πιο δυνατό στα χρονικά! Υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων, που συναντάμε κάτω από το καπό του Ascent. Εκεί αποδίδει 260 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπής στις 2.000-4.800 σ.α.λ. Σε ατμοσφαιρική μορφή και απόδοση 228 ίππων κινεί το νέο BRZ και το επόμενο Toyota 86. Για το WRX STI, ωστόσο, οι μηχανικοί του Εμπισού θα «σηκώσουν τα μανίκια τους» ώστε να διπλασιάσουν σχεδόν την ισχύ, σε σχέση με την τωρινή μορφή του μοτέρ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Subaru δεν έβαλε τούρμπο στο νέο BRZ;

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 άλογα και 489 Nm ροπής, τη στιγμή που το σημερινό βρίσκεται στους 310 ίππους και τα 410 Nm! Προφανώς και οι επιδόσεις δεν θα έχουν σχέση με τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 255 χλμ./ώρα τελικής του σήμερα, οπότε ετοιμαστείτε για νούμερα υπό των 4,5 δλ. για την επιτάχυνση και περί των 270 χλμ./ώρα για την τελική!

Δείτε ακόμα: Πυρ και μανία Subaru WRX STI 370 hp (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store