Ταχύτερο από Jaguar το Subaru Forester στον τάρανδο!

Το Subaru Forester υπήρξε ένα από τα αγαπημένα SUV των Ελλήνων. Τα τελευταία χρόνια η φορολογία έβαλε στο περιθώριο τους κινητήρες του, εξαλείφοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον στη χώρα μας. Όχι όμως και το πιστό κοινό του, που θα είναι ευτυχές να μάθει πως η τελευταία γενιά του μοντέλου πηγαίνει «τρένο» στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Δείτε ακόμα: Ταχύτερο από M235i το Mitsubishi L200 στον τάρανδο!

Το km77.com πήρε το Forester 2.0i Hybrid CVT, με ζάντες 17 ιντσών σε ελαστικά Bridgestone Dueler H/P 225/60, και το έριξε στους τρεις διαδρόμους. Από τους οποίους, το Subaru πέρασε πανηγυρικά υπενθυμίζοντας το αγωνιστικό pedigree του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive. Παρά τα 1.655 κιλά, την κανονική διάσταση ζαντών και πέλματος, αλλά και του μπόλικου πλαϊνού στα ελαστικά, το Forester ολοκλήρωσε την δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας στα 77 χλμ./ώρα!

Δείτε επίσης: Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Επίδοση εξαιρετική, ανεξαρτήτως κατηγορίας, φέρνοντας το μπροστά από τα νέα VW Golf και SEAT Leon, ισοφαρίζοντας την Toyota Supra και ταπεινώνοντας το περσινό «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Η Jaguar I-Pace είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα με τις απότομες αλλαγές πορείας, φτάνοντας στο σημείο να μπλοκάρει τους τροχούς, πριν καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να ολοκληρώσει το τεστ, στα 73 χλμ./ώρα. Πέραν της τετρακίνησης, εξαιρετική συμπεριφορά επέδειξε η ανάρτηση του Forester, παρουσιάζοντας πολύ μικρές κλίσεις, και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας, που παρενέβη όσο ακριβώς χρειάστηκε.

Δείτε ακόμα: Subaru Forester εκθέτει καθαρόαιμα off road (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store