Απολαυστικοί κόφτες με Honda Accord Type R (+video)

To Civic Type R είναι από τα αγαπημένα οχήματα των απανταχού φίλων των ιαπωνικών αυτοκινήτων, ενώ υπάρχουν και θαυμαστές από τις ευρωπαϊκές «σχολές» που τρέφουν σεβασμό για το κορυφαίο ιαπωνικό μικρομεσαίο χάτσμπακ της Honda.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Honda Accord Type R;

To Accord Type R είναι ένα άγνωστο μοντέλο για τους περισσότερους, αφού είναι εξαιρετικά σπάνιο να το πετύχει κανείς να κυκλοφορεί στους δρόμους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι το έχουν στην κατοχή τους ευχαριστιούνται να το οδηγούν και ειδικά να ακούν τη μελωδία του VTEC στις υψηλές στροφές, όπου αρέσκεται να λειτουργεί, μέχρι τον κόφτη.

Δείτε ακόμα: Πώς είναι ένα Honda Accord με 1,6 εκατομμύρια χλμ;

Έκδοση Type R είχε το Accord στην 6η γενιά του, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1998 έως το 2002 και διέθετε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις νορμάλ εκδόσεις. Την κίνηση του Accord Type R αναλάμβανε το μηχανικό σύνολο των 2.157 κ.εκ., με απόδοση 212 ίππους στις 7.200 σ.α.λ. και ροπή 215 Nm στις 6.700 σ.α.λ., συνδυασμένο με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό Torsen. Το μεσαίο σεντάν των 4,6 μ. μήκους και βάρους 1.305 κιλών επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,2 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 228 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Honda Civic Type R από τη Mugen προκαλεί τρόμο!

Ένα τέτοιο πολύ περιποιημένο Honda Accord Type R είναι αυτό που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο να ανοίγει βαθιά μέχρι τα κόκκινα του στροφόμετρου, παράγοντας τον εθιστικό ήχο του VTEC. Στο συγκεκριμένο μάλιστα με τη φιλτροχοάνη, το μοτέρ ακούγεται ακόμα πιο δυνατά και εύηχα.

Απολαύστε το Honda Accord Type R στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store