Audi A4 allroad ξεμπαζώνει στις λάσπες (+video)

40 χρόνια γιορτάζει φέτος η Audi από την παρουσίαση της τετρακίνησης quattro, η οποία έχει ταυτιστεί με τη μάρκα και τοποθετείται σε πολλά μοντέλα της, όπως σε σεντάν, χάτσμπακ, στέισον βάγκον, crossover και σε φυσικά, σε SUV.

Δείτε ακόμα: Audi RS6 300αρίζει στην Autobahn! (+video)

Από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της με το σύστημα quattro είναι τα allroad. Αυτά συνδυάζουν την πρακτικότητα του στέισον βάγκον αμαξώματος με την τετρακίνηση και τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, συν την πολυτέλεια και τους δυνατούς κινητήρες. Το πρώτο Audi allroad quattro ήταν το A6 το 1999, ενώ το 2009 λανσαρίστηκε και το A4 allroad quattro.

Δείτε ακόμα: Οδηγός με Audi διαλύει παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Ένα τέτοιο είναι και το Audi allroad quattro B8 που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να βασανίζεται εκτός δρόμου και να συναγωνίζεται «καθαρόαιμα» εκτός δρόμου αυτοκίνητα, καταφέρνοντας να περάσει από πολύ λασπωμένες επιφάνειες. Σίγουρα αν είχε και ένα πιο χωμάτινο ελαστικό θα τα κατάφερνε ακόμα καλύτερα, αφού τα λάστιχά του «μπούκωναν» γρήγορα και οι τέσσερις τροχοί γλιστρούσαν και έσκαβαν.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Alfa 75 Turbo 410 ίππων τρελαίνει κόσμο (+video)

Ο οδηγός του A4 allroad (μάλλον με τον κινητήρα 2.0 TFSI 211 PS) δεν λυπόταν καθόλου το αυτοκίνητο και το βούταγε όπου έβρισκε. Εμείς πάντως νιώσαμε ένα… σφίξιμο βλέποντάς το να βασανίζεται. Όμως αποδείχτηκε άξιο και πολύ ικανό, ακόμα και στα πολύ δύσκολα, αν και τελικά δεν την έβγαλε αλώβητο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από τις δοκιμασίες το δύσμοιρο A4 allroad να δέχτηκε ένα καλό πλύσιμο από το λασπόλουτρο και ένα ενδελεχή έλεγχο στο δάπεδο, στις αναρτήσεις, διαφορικά και στα επιμέρους συστήματα για τυχόν ζημιές.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με τα βασανιστήρια:

Get it on Google Play Download on the App Store