Αυτό συμβαίνει όταν τα βάζεις με Mitsubishi Evo (+video)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές για τα ανδραγαθήματα των Mitsubishi Evo. 10 γενιές (9 ως Lancer, η 10η σκέτο «Evo») τετρακίνητης μαγείας σε στροφές, αλλά και ευθείες. Στο πρώτο σκέλος, ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να ακολουθήσουν. Το δεύτερο είναι πιο βατό κόντρα στο ιαπωνικό rally replica. Οι Ford Mustang ειδικεύονται, για παράδειγμα.

Δείτε ακόμα: Όταν το Lancer Evo «πάτησε» τους πάντες (+video)

Βασικά, όλα τα muscle cars ζουν κι αναπνέουν για αγώνες dragster. Ειδικά τα παλαιότερα, που με τις στροφές δεν διατηρούσαν ιδιαίτερες επαφές. Τι επαφές διατηρούσαν; Με μπαριέρες και «χωράφια». Κάτι που ισχύει ακόμα, όταν μιλάμε για συνδυασμό βελτιωμένου και άτυχης στιγμής, με μια μικρή δόση αργής αντίδρασης από πλευράς οδηγού. Ένα Evo X και μια Mustang GT -το πολύ πενταετίας, καθώς το 2015 παρουσιάστηκε η σημερινή- τέθηκαν αντιμέτωπα στο drag strip. Το αμερικανικό κουπέ φαίνεται και ακούγεται πως δεν είναι εργοστασιακό.

Διαβάστε επίσης: Η Mitsubishi εξετάζει την επιστροφή του Evo!

Τα πίσω ελαστικά, ειδικά σχεδιασμένα για dragster, υποδηλώνουν μεγάλο φόρτο εργασίας στον πίσω άξονα. Ο ήχος του κινητήρα φανερώνει πως κάτω από το καπό υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα 430 άλογα (προ facelift) του εργοστασιακού 5.0λιτρου V8. Ο Coyote κινητήρας της Ford δεν δυσκολεύεται μέχρι και να διπλασιάσει την απόδοση, με την προσθήκη κομπρέσορα και λοιπών βελτιώσεων. Συγκριτικά, ο 2.0λιτρος τούρμπο τετρακύλινδρος του Evo, ακόμα και σε βελτιωμένη μορφή, συναντά ζόρια. Όσο κι αν τον βοηθά η τετρακίνηση, το πλεονέκτημα της οποίας εδώ αμβλύνεται από τα αγωνιστικά λάστιχα της Mustang.

Δείτε ακόμα: Φθηνότερη από Toyota Corolla 1.2T η Mustang!

Η πίσω κίνηση, όμως, είναι πίσω κίνηση. Και όταν έχει να διαχειριστεί πολλά άλογα, χρειάζεται προσοχή. Το γλίστρημα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή, κι εκεί ο οδηγός θα πρέπει να αντιδράσει αστραπιαία. Στην προκειμένη, παρόλο που ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της ‘Stang έχει εξαιρετικά ρεφλέξ στην εκκίνηση, όταν η ουρά άρχισε να παίρνει τον δικό της δρόμο, δεν πρόλαβε. Ευτυχώς, πρόλαβε ο οδηγός του Evo να φρενάρει και να αποφύγει την σύγκρουση.

Get it on Google Play Download on the App Store