Όταν το Lancer Evo «πάτησε» τους πάντες (+video)

Ένας από τους εκατοντάδες λόγους που το Mitsubishi Lancer Evo έγινε μύθος, είναι το γεγονός πως κάθε γενιά του μπορούσε να «σκοτώσει» πολύ πιο ισχυρούς και ακριβούς αντιπάλους. Φυσικά η εμφάνιση και ο niche χαρακτήρας διατηρούν πρωτεύοντα ρόλο στις αρετές, όμως η εκτελεστική του δεινότητα ήταν και είναι το κλου.

Δείτε ακόμα: Όταν ο Senna έστυβε το Honda NSX (+video)

Το Evo V είναι από τα πιο παραγνωρισμένα της 10άδας, καθώς είχε την ατυχία να παρουσιαστεί ανάμεσα σε δυο ορόσημα: το IV εισήγαγε το Active Yaw Control στον πίσω άξονα, ενώ για το VI δεν χρειάζονται συστάσεις. Μπορεί από πλευράς υστεροφημίας να υπολείπεται ελαφρώς συγκριτικά με τα «αδέρφια» του, όμως από θέμα ικανοτήτων έχει καταγράψει μερικά εντυπωσιακά κατορθώματα. Καταρχάς, αγωνιστικά ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που χάρισε το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στη Mitsubishi το 1998, καθώς μπορεί το ’96 και ’97 ο Tommi Makinen να πήρε το Οδηγών, όμως η Subaru κυριαρχούσε.

Δείτε ακόμα: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Σε επίπεδο πολιτικής έκδοσης, το video που ακολουθεί θα μπορούσε να ανήκει κάλλιστα σε ντοκιμαντέρ για τις ικανότητες των Evo. Το rally replica των 280 ίππων τέθηκε αντιμέτωπο στην πίστα της Tsukuba με μια σειρά απίστευτων κατασκευών. Το Honda NSX είναι το πλησιέστερο, καθώς μοιράζεται το νούμερο της ισχύος. Από εκεί και πέρα, το πιο ανίσχυρο εκ των υπολοίπων είναι το Dodge Viper GTS των 450 ίππων από 7.994 κ.εκ.! Κατόπιν έχουμε την -προερχόμενη από τις 24 Ώρες του Le Mans- Jaguar XJR-15 των 450 ίππων, τη Ferrari F40 των 478, την αγωνιστική GT των 534 και το RUF CTR2 των 580 ίππων και 350 χλμ./ώρα τελικής!

Διαβάστε επίσης: Η Mitsubishi εξετάζει την επιστροφή του Evo!

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ευνοούν το τετρακίνητο Mitsubishi, στέλνοντας στην αμμοπαγίδα την F40 GT και οδηγώντας σε τετακέ το CTR2, όμως δεν παύουν να αποτελούν πανίσχυρες και εξωτικές κατασκευές, οι οποίες είδαν τη φτερούγα του Evo να χάνεται στον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store