Δυναμικό το Kia ProCeed στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Το ProCeed είναι από τα πιο δυναμικά σε σχεδιασμό μοντέλα που διαθέτει η γκάμα της Kia, το οποίο συνδυάζει σπορτίφ στοιχεία με πρακτικότητα. Πόσο καλά όμως τα πάει στο απαιτητικό τεστ αποφυγής ταράνδου; Όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις (όπως των Alpine A110 και BMW M2 Competition), ο «τάρανδος» μπορεί άνετα να εκθέσει ακόμα και καθαρόαιμες σπορ κατασκευές.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Kia ProCeed 1.4 T-GDI 140 PS

Το shooting brake της Kia αντιμετωπίζει με ευκολία τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης σημειώνοντας ταχύτητα 76 χλμ./ώρα. Το Kia ProCeed θα μπορούσε να φτάσει 1-2 χλμ./ώρα παραπάνω, αλλά μια αδράνεια του μπροστινού μέρους στην έξοδο από τον δεύτερο διάδρομο οδήγησε σε υποστροφή, που χάλασε την είσοδο στον τρίτο. Οι δοκιμαστές τονίζουν την μικρή κλίση του αμαξώματος και την υποδειγματική συμπεριφορά του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας, το οποίο επεμβαίνει όσο χρειάζεται και δεν προκαλεί «παράσιτα» στην κινηματική της ανάρτησης.

Διαβάστε επίσης: Kia Stinger GT καταδιώκει Kia ProCeed GT στο Ring (video)

Συγκριτικά με το Sportswagon, το ProCeed αποδεικνύεται 3 χλμ./ώρα ταχύτερο και με σαφώς πιο δυναμικό κοντρόλ των κινήσεων του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store