Έχει ελπίδα μια Rolls-Royce κόντρα στην Urus; (+video)

Έχουμε δει αυτοκίνητα ανόμοια μεταξύ τους και με σημαντικές διαφορές σε ισχύ/μετάδοση, να κοντράρονται σε ευθεία ή πίστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε την προσπάθεια ενός Toyota 86 απέναντι στο Honda Civic Type R. Το τελικό αποτέλεσμα το γνωρίζεις εκ των προτέρων, όμως έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσεις το πόσο κοντά μπορεί να μείνει το αουτσάιντερ. Η κόντρα Rolls-Royce Wraith – Lamborghini Urus πάντως, είναι από τις πιο μεροληπτικές που μπορείς να συναντήσεις.

Δείτε ακόμα: Ξεκαθάρισμα υπερ-SUV στο VW Group (+video)

Πέρα από το γεγονός πως η Urus μπορεί να σταθεί δίπλα στις Huracan-Aventador και να «πολτοποιήσει» σχεδόν κάθε αυτοκίνητο της κατηγορίας, δεν βρίσκεις ένα τεχνικό χαρακτηριστικό που να υπερισχύει η Rolls. Οι μόνοι αριθμοί υπέρ της, είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα (6.6 αντί 4 λίτρων) και οι περισσότεροι κύλινδροι (V12 αντί V8). Στις τουρμπίνες έχουμε ισοπαλία -αμφότερα twinturbo- και μετά το χάος: 632 άλογα και 820 Nm ροπής η Wraith, 650 και 850 η Urus. Πισωκίνητη η δίθυρη «θαλαμηγός», τετρακίνητο crossover «θωρηκτό». 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. οι Άγγλοι, σε 3,5 δλ. οι Ιταλοί τα οποία, στην πραγματικότητα, έχουν κατέβει μέχρι τα 2,93 δλ. Τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα η Rolls, αχαλίνωτη μέχρι τα 305 χλμ./ώρα η Lambo. Ακόμα και στη ζυγαριά, η Urus επικρατεί (2.200 κιλά έναντι 2.430)!

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει η Lamborghini Urus; (+video)

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ιταλικό SUV είναι βελτιωμένο. Το video λειτουργεί ως προωθητικό μέσο του John Hennessey και της Urus HPE750, συνδυάζοντας -τρόπον τινά- την πολυτέλεια της Rolls-Royce με επιδόσεις hypercar. To εμπορικό άρμα της Lamborghini αποδίδει πλέον 750 ίππους και 900 Nm, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,65 δλ.! Πάμε να δούμε τώρα, αν μπορεί  η Wraith να σταθεί κοντά στην Urus έστω για τα πρώτα 10 μέτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store