Επική μονομαχία Mazda RX-7 και Honda NSX (+video)

Η χρυσή εποχή των JDM, υπήρξε φυσικά η δεκαετία του 90. Τότε που δεν ήξερες από ποιον κατασκευαστή της Ιαπωνίας θα σου έρθει, καθώς όλες οι εταιρίες ανεξαιρέτως επιδίδονταν σε μπαράζ παρουσίασης ονειρικών κατασκευών. Δυο εκ των πιο αλησμόνητων, τα Mazda RX-7 και Honda NSX.

Δυο διαφορετικές λήψεις από τον ίδιο σκηνοθέτη: την οδηγική απόλαυση. Η κεντρομήχανη και απολύτως ταιριαστή με τα δεδομένα των supercars τεχνοτροπία του NSX, απέναντι στο περιστροφικό «νυστέρι» ονόματι RX-7 FD. 270 ίπποι και 285 Nm από τον ατμοσφαιρικό 3.0 V6 για το Honda (ή Acura), 255 ίπποι και 294 Nm για τον twinturbo 1.300άρη Wankel του Mazda. Παρόμοιο βάρος (1.270 κιλά το RX-7, 1.300 το NSX), κίνηση στον πίσω άξονα και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ολοκληρώνουν τις ομοιότητες στα τεχνικά χαρακτηριστικά, με τα στοιχεία επιδόσεων να κατατάσσουν τους δυο Ιάπωνες εξίσου κοντά (5,7 δλ. και 5,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα σε Honda και Mazda, 270 και 250 χλμ./ώρα οι τελικές ταχύτητες).

Ακόμα και σήμερα, κοντά 30 χρόνια μετά την παρουσίασή τους, τα δυο αυτά εμβληματικά αυτοκίνητα προκαλούν ρίγος στη θέα και την οδήγησή τους. Ή, εν προκειμένω, στη μεταξύ τους κόντρα. Και τα δύο είναι ελαφρώς βελτιωμένα (μια εξάτμιση και μεγαλύτεροι τροχοί στο FD, διαφορετική ανάρτηση και ελαστικά στο NSX), αλλά δεν απέχουν ιδιαίτερα από την εργοστασιακή κατάσταση. Μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα, καθώς τέτοιες συναντήσεις σπανίζουν. Αλλά κάντε τις προβλέψεις σας!

Get it on Google Play Download on the App Store