Ήχος και θέαμα από τη Ferrari Purosangue (+video)

Το πρώτο SUV στην Ιστορία της Ferrari εξελίσσεται εδώ και καιρό, προκειμένου όταν παρουσιαστεί να είναι πανέτοιμο για τη μάχη με τη Lamborghini Urus. Μέχρι πρότινος είχαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες και renderings, όμως σήμερα έχουμε την Purosangue «αυτοπροσώπως» και στην πίστα!

Τα πλάνα μας έρχονται από το ιδιόκτητο σιρκουί του «Cavallino Rampante» στο Φιοράνο, προσφέροντας τις πρώτες δια ζώσης εικόνες του πολυαναμενόμενου μοντέλου. Η ποιότητα του video δεν είναι καλή, ενώ και η διάρκεια είναι σύντομη, όμως οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου αρκούν για να μας κατατοπίσουν. Καταρχάς, η απόσταση από το έδαφος είναι χαρακτηριστικά μικρή. Δείγμα είτε ενεργητικής ανάρτησης, είτε απλά προσανατολισμού της Purosangue για χρήση περισσότερο εντός δρόμου. Το παρουσιαστικό είναι επιθετικό και θυμίζει έντονα Maserati Levante εμπρός, ενώ από τη λίγη θέαση που επιτρέπει το καμουφλάζ στο πίσω μέρος, παρατηρούμε μια διαμόρφωση με λεπτά και γωνιώδη φωτιστικά σώματα, μακριά από τα διπλά παραλληλόγραμμα της Roma (στην οποία φημολογείται πως θα βασιστεί η Purosangue).

Για κάτω από το καπό τώρα, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον 3.9 V8 twinturbo. Ο κινητήρας-πασπαρτού των Ferrari, στη Roma αποδίδει 620 ίππους στις 5.750-7.500 σ.α.λ. και 760 Nm στις 3.000-5.750 σ.α.λ., συνδυαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Έχοντας να κινήσει 1.570 κιλά, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δλ. και η τελική φτάνει στα 320 χλμ./ώρα. Δεδομένου ότι το SUV θα ζυγίζει αρκετά παραπάνω (κοντά στους 2 τόνους, όπως και η Urus) και θα είναι επιβαρυμένο αεροδυναμικά, για να «ματσάρει» το γκάζι της Lamborghini (650 ίπποι, 850 Nm, 0-100 σε 3,6 δλ., τελική 305 χλμ./ώρα) θα χρειαστεί τόνωση. Δεν είναι απίθανο να την δούμε στα ίδια επίπεδα, ου μη ισχυρότερη, με την βασίλισσα από τη Sant’Agata. Επίσης, ειδικές εκδόσεις στο στυλ «Scuderia», «Pista», «Stradale» κλπ. δεν αποκλείονται.

Get it on Google Play Download on the App Store