«Μαμούνι» το Honda e στον τάρανδο (+video)

Τα ηλεκτρικά έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με τις εξαιρετικές επιδόσεις των Porsche Taycan και Tesla Model 3. Ο αντίλογος θα αναφέρει πως πρόκειται για high end επιλογές, απευθυνόμενες σε ανάλογα βαλάντια, και θα προτάξει το πέρασμα του SEAT Mii Electric ως αντεπιχείρημα πως τα μικρά ηλεκτρικά, δεν στρίβουν. Κι εδώ έρχεται το Honda e.

Δείτε ακόμα: Με τιμή από 30.186 ευρώ το Honda e στην Ελλάδα

Το πρώτο EV στην ιστορία του Ιάπωνα κατασκευαστή είναι άψογα ζυγισμένο (50-50 κατανομή βάρους), συμπαγές σε διαστάσεις (3.895 χλστ. μήκος, 1.750 χλστ. πλάτος) και πισωκίνητο. Βέβαια, ως γνήσιο ηλεκτρικό, είναι και βαρύ: 1.514 κιλά, τη στιγμή που το  Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS ζυγίζει 1.307. Το σετάρισμα των μηχανικών της Honda όμως είναι τέτοιο, που αντιπαρέρχεται την αυξημένη μάζα και καθιστά το e ευέλικτο στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Πόση διαφορά κάνουν 230 κιλά στο στρίψιμο; (+videos)

Το καλύτερο πέρασμα έρχεται στα 75 χλμ./ώρα και ήπιο γλίστρημα του εμπρός μέρους, το οποίο στερεί 1 χλμ./ώρα παραπάνω από την επίδοση. Ακόμα κι έτσι, πρόκειται για μια πολύ καλή παρουσία στο χώρο των μικρών αυτοκινήτων γενικότερα, όχι μόνο των ηλεκτρικών. Να σημειώσουμε πως η έκδοση που δοκιμάστηκε είναι η κορυφαία Advance, των 154 ίππων από τους 2 ηλεκτροκινητήρες (η βασική αποδίδει 136), με τροχούς 225/45/17.

Get it on Google Play Download on the App Store