Mercedes πλανάρει και πέφτει σε βενζινάδικο (+video)

Η υδρολίσθηση είναι από τους πιο ύπουλους εχθρούς που καλείται να αντιμετωπίσει ένας οδηγός. Εκεί που οδηγεί, ξαφνικά νιώθει το αυτοκίνητο να γλιστράει. Οποιαδήποτε εντολή και να δώσει σε τιμόνι ή γκάζι, ανταπόκριση δεν βρίσκει. Κι αυτό, γιατί τα ελαστικά δεν έχουν πλέον επαφή με το οδόστρωμα, αλλά πλανάρουν στο νερό. Ό,τι ακριβώς έπαθε μια Mercedes, στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε ακόμα: Νέο κόλπο «ξαφρίσματος» του αυτοκινήτου

Τα πλάνα που μας έρχονται από το κλειστό κύκλωμα πρατηρίου στον A20, μεταξύ Σίντκαπ και Σουάνλι, καταδεικνύουν με τον πλέον δεικτικό τρόπο τα αποτελέσματα της υδρολίσθησης – που εν προκειμένω, προκαλείται από την υπερβολική ταχύτητα. Το γερμανικό σεντάν (μάλλον AMG E63) φαίνεται να κινείται πολύ γρήγορα, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Σε κάποιο σημείο, συναντά υψηλή συγκέντρωση νερού στο οδόστρωμα και το πλανάρισμα αναλαμβάνει δράση: τα ελαστικά χάνουν αστραπιαία πρόσφυση, ο οδηγός μετατρέπεται σε επιβάτη και το αυτοκίνητο φεύγει ανεξέλεγκτο προς τα δεξιά.

Διαβάστε επίσης: Προσπαθούσε 13 χρόνια για το δίπλωμα οδήγησης!

Ο οδηγός ενός Opel Astra, που έχει πορεία εισόδου στο βενζινάδικο, στέκεται απίστευτα τυχερός καθώς βλέπει τη Mercedes να περνάει μπροστά του «γυρισμένη» και με πολλά χιλιόμετρα, αλλά χωρίς να τον χτυπήσει. Τα ελαστικά τελικά βρίσκουν πρόσφυση λίγο πριν το «μπαμ», ίσα ίσα για να προκληθεί υπερδιόρθωση και να γυρίσει από την άλλη μεριά –και εξίσου απότομα- το αυτοκίνητο. Τελικώς, πέρα από τις αντλίες, την υδρολίσθηση και ανευθυνότητα του οδηγού πλήρωσε και ένα pick up (μάλλον Toyota Hilux ή Isuzu D-Max), το οποίο δέχτηκε τη σφοδρή πρόσκρουση του «Αστεριού».

Δείτε ακόμα: Έπεσε σε περιπολικό γιατί έβλεπε ταινία! (+video)

https://www.facebook.com/nick.medhurst2/videos/4858941634131904/?t=11

Get it on Google Play Download on the App Store