Νταλίκα σκεπάζει αυτοκίνητο με νερό (+video)

Αν δεν σας έχει τύχει, ευχόμαστε να μην έρθετε ποτέ στη θέση του δύσμοιρου οδηγού που θα παρακολουθήσουμε. Αλλά δύσκολο να ανήκει κάποιος στη μειοψηφία όσων δεν έχουν σκεπαστεί με νερό, από πέρασμα αντίθετα διερχόμενης νταλίκας.

Το σκηνικό συντίθεται πανεύκολα, μετά από οποιαδήποτε ολιγόλεπτη καταιγίδα στους δρόμους μας. Λίμνες με νερό σχηματίζονται, περιμένοντας αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα να σηκώσουν τα αντίστοιχα κύματα. Στην πρώτη περίπτωση, την πληρώνουν μοτοσικλετιστές και πεζοί. Στη δεύτερη, τα αυτοκίνητα έρχονται παίρνουν θέση ως θύματα και παίρνουν μια γεύση από…υποβρύχιο.

Δείτε ακόμα: Οικοδόμος απολύθηκε επειδή «έλουσε» πεζούς (+video)

To video μας έρχεται από την Αγγλία, στην οποία είναι συνηθισμένοι στις βροχές και τα παρελκόμενά τους. Ακόμα και εκεί, όμως, που η οδηγική παιδεία βρίσκεται σε άλλο σύμπαν από εδώ, μπορούμε να συναντήσουμε περιστατικά που κάλλιστα θα άρμοζαν στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα Scania κινείται στο πλημμυρισμένο οδόστρωμα σαν άλλος Godzilla, στην σκηνή που κυνηγάει τον ψαρά. Ο οδηγός του σουηδικού τράκτορα, που σέρνει και τρέιλερ, κινείται με μεγάλη ταχύτητα τηρουμένων των συνθηκών. Σε συνάρτηση με τον όγκο και το βάρος του οχήματος, η ποσότητα του νερού που σηκώνει θυμίζει τσουνάμι.

Το οποίο τσουνάμι καλύπτει εξ ολοκλήρου το αυτοκίνητο που μας χαρίζει τα εντυπωσιακά -αλλά και τρομακτικά- πλάνα, με την ορατότητα να χάνεται εντελώς για 5 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ένα ακόμα φορτηγό που ακολουθούσε έδωσε τη «χαριστική βολή», στέλνοντας δεύτερο κύμα στο παρμπρίζ του Ι.Χ. και μετατρέποντας τους υαλοκαθαριστήρες ουσιαστικά σε διακοσμητικά, έως ότου απομακρυνθεί το πολύ νερό.

Διαβάστε επίσης: Η BMW X7 «κρύβει τον ήλιο» στο Citroen Saxo

Στις δύσκολες συνθήκες είναι που χρειάζεται μέγιστη προσοχή, αλλά και τήρηση των κανόνων σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Get it on Google Play Download on the App Store