Ο Ken Block «λιώνει» το Audi RS e-tron GT (+video)

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ken Block με την Audi, γνωρίζαμε πως θα ακολουθούσαν πλάνα με αυτοκίνητα από το Ίνγκολσταντ σε «πρόστυχες» πόζες. Καλύτερο μοντέλο από το ισχυρότερο και ταχύτερο RS όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να υπάρξει και, εννοείται, ο Αμερικανός superstar των τεσσάρων τροχών δεν έχασε την ευκαιρία.

Ο «Hoonigan» πήρε το RS e-tron GT και προσέθεσε τις προσωπικές του πινελιές, βάφοντάς το σε ένα ολόλευκο χρώμα, τοποθετώντας snowbox στην οροφή, ελαστικά της Toyo και μια τετράδα από τις εντυπωσιακές ζάντες NGO της Rotiform, με τις μπροστινές να διαθέτουν αεροδυναμικά καλύμματα AeroDiscs. Μηχανικά, και να ήθελε ο Block, δεν θα μπορούσε να βελτιώσει κάτι στην απόδοση του αυτοκινήτου, ελέω ηλεκτροκινητήρων. Όχι ότι χρειάζεται, βέβαια. Το κορυφαίο RS αποδίδει συνολικά 646 άλογα (με λειτουργία overboost, 598 ίπποι κανονικά) και 830 Nm από τους δυο ηλεκτροκινητήρες (238 ίπποι ο μπροστινός, 456 ίπποι ο πίσω), χαρίζοντας επιτάχυνση 3,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα (που είναι τουλάχιστον 260 χλμ./ώρα στην πραγματικότητα).

Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων και showman θα μας δείξει τις περιπέτειές του με το RS e-tron GT, σε 6 YouTube επεισόδια. Σε αυτά θα δούμε την ηλεκτρική υπερταχεία των 2,5 τόνων να ντριφτάρει, να καίει λάστιχο, να τρομάζει -όχι τόσο- ανυποψίαστους συνοδηγούς και να γυρνάει μέχρι στη θρυλική πίστα της Laguna Seca, περνώντας «τάπα» από τη μνημειώδη Corkscrew. Μέχρι τότε, παίρνουμε μια καλή γεύση του τι έπεται και βλέπουμε πώς γνωρίστηκε ο «KB43» με το Audi.

Get it on Google Play Download on the App Store