«Πύραυλος» Hyundai Atos με μοτέρ Glanza! (+video)

To Atos ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα αυτοκίνητα της Ελληνικής στα μέσα των 90’s – αρχές ’00s, οικοδομώντας μαζί με το Accent την εμπορικότητα της Hyundai, που με τη σειρά της επέφερε την οικονομική ευμάρεια για την εξέλιξη του Κορεάτη κατασκευαστή στα επίπεδα του σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη τιμή των 8.990 ευρώ του Hyundai Accent

Μεγαλύτερα ατού, πέρα από την ασυναγώνιστη σχέση αξίας-τιμής, ήταν οι χώροι, η κατανάλωση και η ευελιξία. Γνήσιο αυτοκίνητο πόλης, δηλαδή. Ως τέτοιο της εποχής, οι επιδόσεις δεν συγκαταλέγονταν στις προτεραιότητες. Ο τετρακύλινδρος των 1.0 και 1.1 λτ. είχε νεύρο, μπορούσε να κινήσει άνετα το Atos και τέσσερις επιβάτες στο κλεινόν άστυ, όμως δεν θα τον χαρακτήριζε κάποιος «πύραυλο». Χαρακτηρισμός, ωστόσο, που άνετα κολλάει στον 4E-FTE του Toyota Starlet Glanza. Τι θα προέκυπτε αν συνδυάζαμε τα δυο τους;

Δείτε ακόμα: Toyota Starlet Glanza 264 ίππων ξεσπάει στις 8.000 σ.α.λ. (+video)

Ένα Atos που δεν διστάζει να μπει «στο μάτι» ακόμα και καθαρόαιμων GTI! Στο εξωτερικό, όσο περίεργο κι αν ακουστεί, αυτού του είδους οι μετατροπές είναι συνήθεις. Υπάρχουν πολλά Atos -είτε MPV, είτε Prime– που κάτω από το καπό πλέον έχουν τον 1.300άρη τούρμπο της Toyota. Τα περισσότερα δε, σαν το συγκεκριμένο, σε βελτιωμένη μορφή! Εδώ έχουμε να κάνουμε λογικά με περίπου 180-200 άλογα, καθότι τα 1,1 bar που δουλεύει -αναλόγως και μετατροπών- συνήθως σε αυτό το νούμερο μεταφράζονται. Κάτι που πιστοποιείται από τον ρυθμό που «φεύγουν» οι βελόνες του κοντέρ δεξιά, με το στροφόμετρο να δείχνει 7.000 σ.α.λ. και το ταχύμετρο περίπου 200 χλμ./ώρα!

Δείτε επίσης: Hyundai Accent «καταστρέφει» BMW M5! (+video)

Δείτε πώς είναι και απ’ έξω. Μόνο τα φανάρια, οι ζάντες, ο ήχος και η χαμηλωμένη ανάρτηση «ψιθυρίζουν» ότι ο εν λόγω «G-Atos» είναι στην ουσία «τίγρης»!

Get it on Google Play Download on the App Store