Renault Megane RS VS Honda Civic Type R (+video)

Η Honda παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του Civic Type R, προσφέροντας πλέον επιλογή μεταξύ τριών εκδόσεων. Αυτό που ξέραμε μέχρι πρότινος, λέγεται GT. Η πιο πολιτισμένη εκδοχή του, Sport Line. Και η πιο σκληροπυρηνική στην ιστορία του μοντέλου, Limited Edition. Για την τελευταία, το δελτίο τύπου των Ιαπώνων αναφέρει μια ατάκα-«μαχαίρι»: «σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας, η μείωση του βάρους επιτυγχάνεται δίχως την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων.

Δείτε ακόμα: Το Renault Megane RS «ρίχνει» στη Ferrari F50 (+video)

Αποδέκτης δεν είναι άλλος από το Renault Megane R.S. Trophy-R, που τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε κατάρριψη ρεκόρ πίστας – κατά προτίμηση και πλειοψηφία, πρώην του Type R. Για να το πετύχει αυτό, οι Γάλλοι έχουν ξεγυμνώσει το R.S. από κάθε τι περιττό (συμπεριλαμβανομένων των πίσω καθισμάτων) και το έχουν προικίσει με προσόντα -μεταξύ άλλων- όπως ανθρακονημάτινες ζάντες και κεραμικά φρένα! Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, μιλάμε για αγωνιστικό που φέρει πινακίδες κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R στα χέρια του Drift King! (+video)

Οι Ιάπωνες έχουν τονίσει αρκετές φορές πως πραγματικός αντίπαλος του Type R, είναι το κανονικό R.S. Trophy. Με 300 ίππους από τον 1.800άρη τούρμπο κινητήρα, 1.419 κιλά βάρους, 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Το Type R προ ανανέωσης αποδίδει 320 ίππους από τον 2λιτρο VTEC Turbo, ζυγίζει 1.380 κιλά, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα επίσης σε 5,7 δλ. και φτάνει μέχρι τα 272 χλμ./ώρα τελικής. Ποιο επικρατεί τελικά εντός πίστας;

https://www.youtube.com/watch?v=E3trjsHkThQ

Get it on Google Play Download on the App Store