Τέρμα γκάζι με Skoda Target (+video)

Το Skoda Target έγινε ευρέως γνωστό ως «Porsche 911 του φτωχού», ελέω πισωμήχανης διάταξης. Φυσικά, ουδέποτε κόντραρε το sportscar από το Ίνγκολσταντ σε επιδόσεις και χαρακτήρα, όμως όσοι το έχουν οδηγήσει αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο -δυνητικά και δύστροπο- αυτοκίνητο. Αυτά στις στροφές.

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με το νέο Lada Niva (+video)

Για τις ευθείες, το τσεχοσλοβαχικό σεντάν δεν έχει πολλά να πει. Όχι σε εργοστασιακή μορφή, τουλάχιστον. Σε βελτιωμένη, το έχουμε δει να ταπεινώνει μέχρι Ferrari 458 Italia! Υπό κανονικές συνθήκες, στο χώρο που τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν πορτμπαγκάζ, το Target φέρει μοτέρ 1.2 και 1.3 λίτρων. Στην πιο διαδεδομένη του μορφή, που είδαμε ευρέως στη χώρα μας, συναντάμε τον τετρακύλινδρο των 1.174 κ.εκ. Η απόδοση φτάνει τους 53 ίππους και τα 85 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 19 δλ. Με μπόλικη υπομονή, αλλά και περίσσιο θάρρος (η παρομοίωση με τις 911 της εποχής, είχε να κάνει και με την οδική του συμπεριφορά), ο οδηγός μπορεί να δει στο κοντέρ μέχρι 140 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Όταν το Skoda Target τα έβαζε με το Audi Quattro (+video)

Όπως θα παρακολουθήσουμε από το 8.09 του video, ένα Target (120L για πολλές αγορές) του 1987 φτάνει μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, έχοντας ακόμα να δώσει. Ο οδηγός για κάποιον λόγο, αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει το πόδι του από το δεξί πεντάλ (βάζοντας παράλληλα νεκρά και αφήνοντας το αυτοκίνητο μόνο με τα φρένα) και να μην επιχειρήσει να επαληθεύσει τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς. Πρόλαβε, ωστόσο, να μας χαρίσει πρόσχαρες στιγμές, γεμάτες νοσταλγία. Παρατηρείστε μόνο το σημείο που είναι τοποθετημένο το στροφόμετρο!

Get it on Google Play Download on the App Store