Το Drift Mode του νέου VW Golf R εν δράσει

Η κορυφαία έκδοση του VW Golf MK8 είναι ισχυρότερη και ταχύτερη από ποτέ, ωστόσο αυτό που κλέβει την παράσταση στο νέο R είναι τα «κόλπα» που μπορεί να κάνει η τετρακίνηση, μέσω του Drift Mode.

Όπως οι προκάτοχοι, έτσι και το άρτι παρουσιασθέν Golf R περνάει την ισχύ στο δρόμο από όλους τους τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης 4Motion είναι και εδώ παρόν, αλλά σε ιδιαίτερα αναβαθμισμένη μορφή. Πλέον συνδυάζεται με Torque Vectoring και Drift Mode, με το δεύτερο σύστημα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της VW! Κανονικά, η κατανομή της ισχύος είναι στο 50-50. Όταν το Vehicle Dynamics Manager κρίνει πως χρειάζεται, μπορεί να στείλει το 100% στον πίσω άξονα, αλλά και στον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, σε μια δεξιά στροφή ο πίσω αριστερά τροχός μπορεί να δεχτεί όλη την ισχύ, προκειμένου να εξουδετερώσει την υποστροφή ή, αν είναι επιλεγμένο το Drift Mode, να μετατρέψει το γερμανικό hot hatch σε χορευτή.

Δείτε ακόμα: «Πιστολιές» με το νέο VW Golf R (+video)

Το μεγαλύτερο ποσό της ροπής μεταφέρεται πίσω και συνδυάζεται με αργοπορημένη αντίδραση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας. Παρόμοιας φιλοσοφίας σύστημα διαθέτει η Mercedes-AMG A45 S, ενώ αυτό του Focus RS είναι πολύ πιο σοφιστικέ και πολύπλοκο (για αυτό και εν πολλοίς έβαλε τέλος στην εξέλιξη διαδόχου, καθότι οι μηχανικοί δεν βρήκαν τρόπο να τη συνδυάσουν με υβριδικό σύστημα). Δεν μετατρέπεται σε BMW M3, αλλά σίγουρα παίρνει γωνίες πρωτόγνωρες για τα χρονικά των Golf.

Get it on Google Play Download on the App Store