Το νέο Land Rover Defender προκαλεί το παλιό (+video)

Το νέο Land Rover Defender μπορεί να μην έχει σχέση με το μοντέλο που εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1983, όμως αυτός δεν είναι λόγος να μην τα θέσει κάποιος ενώπιος ενωπίω. Αυτό φρόντισε να κάνει το carwow, με μια χωμάτινη κόντρα.

Δείτε ακόμα: Defender, G-Class ή Wrangler εκτός δρόμου; (+video)

Εξυπακούεται πως σχεδόν 50 χρόνια διαφοράς σε τεχνολογική εξέλιξη, κάνουν το σημερινό να φαντάζει διαστημόπλοιο σε σχέση με τον πρόγονό του. Στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, το σύστημα Configurable Terrain Response (επιτρέπει στον οδηγό την παραμετροποίηση των λειτουργιών σε τετρακίνηση, διαφορικά, γκάζι, τιμόνι και κιβώτιο), το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και τον 2λιτρο ντίζελ των 240 ίππων και 430 Nm, το παλιό 110 έχει να αντιπαραθέσει ένα βοηθητικό κιβώτιο και 122 ίππους, μαζί με 366 Nm ροπής, από τον 2.2 ντίζελ της Ford (το συγκεκριμένο είναι μετά την ανανέωση του 1990, που ενσωμάτωσε νέα μοτέρ).

Δείτε επίσης: Πάνε εκτός δρόμου τα πολυτελή SUV; (+video)

Στην άσφαλτο, το καινούργιο γίνεται «καπνός»: 9,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 188 χλμ./ώρα τελικής, αντί 15,8 δλ. και 145 χλμ./ώρα. Στο χώμα, όμως, τα πράγματα μπορεί να έρθουν πολύ διαφορετικά. Στο κάτω-κάτω, ο «παλιός» είναι αυτός που μεγαλούργησε στα Camel Trophy. Για να δούμε πώς στέκεται δίπλα στο νέο αίμα.

Δείτε ακόμα: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store